26.6 C
București
25 iunie 2024

Cum va fi modificata Legea cetateniei romane pentru a impiedica fraudele

Guvernul a anunțat schimbări majore la Legea cetățeniei, introducând un proces digitalizat și măsuri antifraudă

Citeste si ...

Ministerul Justitiei a anuntat ca Legea cetateniei romane va fi revizuita si adaptata standardelor actuale. Principalele schimbari vizeaza digitalizarea procesului de obtinere a cetateniei si introducerea unor masuri pentru asigurarea integritatii procesului si eliminarea posibilelor fraude.

Digitalizarea procesului de obtinere a cetateniei

Printre noutatile anuntate se numara dezvoltarea unei aplicatii informatice prin care solicitantii vor putea urmari online stadiul solutionarii dosarelor. De asemenea, cardul de cetatenie va inlocui certificatul eliberat in format hartie, iar identitatea titularului va fi confirmata biometric, prin imagine faciala si amprente digitale.

„Revizuim Legea cetateniei si o adaptam standardelor actuale! Un demers firesc, necesar, de modernizare a unei legi anacronice, rezultat in urma unui amplu proces de consultare.” – Alina Gorghiu, Ministru Justitiei

Eliminarea posibilelor fraude in procesul de dobandire a cetateniei

Cum va fi modificata Legea cetateniei romane pentru a impiedica fraudele
Cum va fi modificata legea cetateniei romane pentru a impiedica fraudele

Prin noile modificari, se urmareste asigurarea integritatii procesului de dobandire/redobandire a cetateniei romane si eliminarea posibilelor fraude. Potrivit Alinei Gorghiu, actuala Lege a cetateniei este anacronica si necesita modernizare.

„Fac un apel la colegii parlamentari sa adopte in procedura de urgenta aceasta lege! Avem nevoie de acest demers sanatos, care respecta fiecare persoana care doreste sa devina cetatean roman!”, a subliniat Ministrul Justitiei.

Propunerea legislativa va fi supusa dezbaterii si votului in Parlament. Ramane de vazut daca aceste modificari vor fi adoptate si in ce masura vor reusi sa elimine fraudele in procesul de dobandire a cetateniei romane.

Perspectiva: Aceste schimbari propuse de Guvern par a fi un pas important in directia asigurarii unui proces echitabil si transparent pentru obtinerea cetateniei romane. Digitalizarea si masurile antifrauda ar putea duce la o imbunatatire semnificativa a sistemului si la prevenirea abuzurilor.

Sursa imaginii: [Social Media]

Subiecte abordate in articol: legea cetateniei, achizitie cetatenie romana, schimbari legislative, fraude cetatenie

Ministerul Justitiei a facut aceasta propunere de modificare a Legii cetateniei, pentru a-si indeplini obiectivele din PNRR (Planul National de Redresare si Rezilienta) si pentru a facilita programul Visa Waiver (scutirea de viza) pentru cetatenii romani.

Citeste si...
Amenintarea cibernetica din China: Avertismente grave din partea SUA si Marii Britanii

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Ultimele articole