34 C
București
18 iunie 2024

Dezvaluiri explozive: Traian Basescu trage un semnal de alarma privind corectitudinea alegerilor

Fostul președinte avertizează: blocarea finanțării PMP în ultimul an și jumătate pune la îndoială corectitudinea alegerilor. Amenințări cu contestarea rezultatelor dacă banii nu sunt deblocați urgent.

Citeste si ...

Luati masuri imediate! Fostul presedinte Traian Basescu atrage atentia asupra unui posibil sabotaj al partidului PMP inaintea scrutinului electoral. Banii de subventie au fost blocati timp de un an si jumatate, punand formatiunea in imposibilitatea de a desfasura o campanie electorala corecta.

Controversele privind corectitudinea alegerilor se inmultesc pe zi ce trece. Traian Basescu, liderul istoricului Partidul Miscarea Populara, a lansat un avertisment fara precedent. Potrivit declaratiilor sale recente, PMP a fost tinut intentionat fara finantare in ultimele 18 luni, actiune ce risca sa compromita grav desfasurarea alegerilor.

Congresul validat dupa un an si jumatate, banii inca blocati

Prin decizia de joi a Tribunalului Bucuresti, congresul PMP din 2022 in care Eugen Tomac a fost ales lider a fost validat. Totusi, aceasta confirmare intarziata a statutului partidului nu a rezolvat integral problema subventiei cuvenite. Autoritatea Electorala Permanenta blocheaza in continuare accesul PMP la finantarea legala, desi formatiunea este reprezentata in Parlamentul European.

„V-as mai spune un lucru care, dupa parerea mea, pune sub semnul intrebarii corectitudinea alegerilor. Acum un an si jumatate a fost ales Tomac in functia de presedinte. De un an si jumatate, abia ieri s-a pronuntat instanta ca Tomac este presedinte, exact, si AEP nici astazi nu da drumul la banii de subventie pentru acest partid,” a explicat Basescu.

Fostul sef al statului a evidentiat lipsa de buna-credinta a autoritatilor in acest caz:

„Pai, ei au facut tot ce s-a putut sa elimine PMP din spectrul public. N-au reusit. Pana la urma, tarziu, cum e, o judecatoare a dat o decizie ca e corect congresul, dar sa lasi de un an si jumatate partidul fara bani…”

Amenintarea contestarii rezultatelor electorale

Dezvaluiri explozive: traian basescu trage un semnal de alarma privind corectitudinea alegerilor
Dezvaluiri explozive: traian basescu trage un semnal de alarma privind corectitudinea alegerilor

Potrivit lui Traian Basescu, singura optiune ramase pentru PMP este contestarea rezultatelor alegerilor daca finantarea nu este deblocata rapid:

„Cred ca solutia corecta pentru PMP, daca nici dupa hotararea judecatoreasca data atat de tarziu, azi, de recunoastere a congresului din 2022, deci daca nici maine nu primesc banii de subventie, nu pot decat sa conteste alegerile, pentru ca este un partid lasat fara resurse.”

Citeste si...
Ucrainean de 27 de ani, salvat cu elicopterul SMURD dupa trei zile pe munte fara hrana si apa

Liderul PMP a subliniat si impactul economic major al lipsei de finantare: „Neavand deschisa finantarea pentru subventie, nu pot face imprumuturi, ca nimeni nu il imprumuta stiind ca nu primeste subventia.”

Traian Basescu a sugerat chiar existenta unei conspiratii personale impotriva sa si a formatiunii pe care o conduce:

„Insa Toni Grebla, atitudinea tipica bolsevicului, si el are un singur lucru in cap, «Basescu m-a bagat la puscarie cu strutii», habar n-am avut, am aflat de la televizor, sa ii distrug partidul, deci atata minte avem ca judecam electoral situatia din Romania.”

Ramane de vazut daca acuzatiile explozive ale lui Traian Basescu vor gasi ecou in randul institutiilor abilitate. Suspiciunile privind corectitudinea procesului electoral trebuie tratate cu maxima seriozitate pentru a garanta un scrutin democratic si impartial. Orice tentativa de a sabota o formatiune politica prin mijloace nelegitime constituie o amenintare la adresa pluralismului politic si trebuie sanctionata ferm de autoritati.

Sursa: Ziarul Curentul

Sursa imagini: Social Media |

Subiecte abordate in articol: [alegeri, subventie, PMP, Traian Basescu, contestare]

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Ultimele articole

Dezvaluiri explozive: traian basescu trage un semnal de alarma privind corectitudinea alegerilor