22.8 C
București
19 iunie 2024

Donald Trump propune tarife impotriva tarilor precum China pentru a combate imigratia ilegala

Citeste si ...

Candidatul republican la presedintie Donald Trump a declarat joi ca ar putea impune tarife tarilor, inclusiv Chinei, care nu reusesc sa limiteze fluxul de imigranti nedocumentati dinspre teritoriul lor catre Statele Unite, daca va castiga alegerile prezidentiale din noiembrie.

In cadrul evenimentului sau din statul Arizona, un camp de lupta electoral pentru problema imigratiei ilegale, Trump a facut aceste remarci in timp ce raspundea unei intrebari din public, fara a specifica nivelul tarifelor pe care le-ar impune intr-un astfel de scenariu.

Cand a fost intrebat despre modalitatile de limitare a fluxului de migranti care traverseaza ilegal granita in SUA, Trump a afirmat: „Avem o putere economica enorma”.

Trump: „Avem lucrurile numite tarife”

Trump a spus ca, daca o tara precum China nu ajuta la reducerea fluxului de imigranti in SUA, „avem lucrurile numite tarife”. El a avertizat ca, daca alte tari nu contribuie la reducerea acestuia, ar putea „aplica o tarifa de naiba asupra acelei tari”, in cazul unei realegeri.

Securitatea frontierei si imigratia au devenit probleme majore pentru americani in preajma alegerilor prezidentiale din 5 noiembrie, unde Trump il va infrunta pe actualul presedinte Joe Biden, democrat, intr-o reluare a confruntarii lor din 2020 pentru Casa Alba.

Prima intalnire de campanie dupa condamnarea din New York

Evenimentul din Phoenix a reprezentat prima aparitie de campanie a lui Trump de la condamnarea sa pe 30 mai de un juriu din Manhattan, fiind gasit vinovat pentru toate cele 34 de capete de acuzare privind falsificarea inregistrarilor comerciale pentru a acoperi o plata de 130.000 de dolari facuta de fostul sau avocat Michael Cohen actritei de filme pentru adulti Stormy Daniels inainte de alegerile din 2016, pentru a-i obtine tacerea cu privire la o presupusa intalnire sexuala avuta cu Trump.

Trump a negat orice fapta reprobabila si a promis sa conteste verdictul. Joi, el a numit procesul „aranjat”.

Trump critica ultima masura a lui Biden

Trump l-a criticat aspru pe Biden pentru cea mai recenta sa initiativa de combatere a trecerii ilegale a frontierei sudice a Americii, o interdictie a azilului similara cu restrictiile pe care Trump a incercat sa le implementeze pe cand era presedinte.

Citeste si...
Tragedie la un miting electoral in Mexic: Cel putin noua morti dupa prabusirea unei scene

Biden a luat o actiune executiva marti prin care a instituit o interdictie larga a azilului pentru migrantii prinsi traversand ilegal granita SUA-Mexic.

Trump a sustinut ca noul plan al lui Biden este „scandalos” si o „admitere a mortii si infrangerii” la frontiera, chiar daca masura lui Biden oglindeste politicile din era Trump de descurajare a potentialilor migranti.

Donald Trump propune tarife impotriva tarilor precum China pentru a combate imigratia ilegala
Donald trump propune tarife impotriva tarilor precum china pentru a combate imigratia ilegala

Abordare mai dura din partea administratiei Biden

Biden a inasprit abordarea sa privind securitatea frontierei, pe masura ce imigratia a devenit o problema politica majora pentru el.

Trump a facut din luarea unei pozitii ferme impotriva imigratiei un element central al administratiei sale si a promis o reprimare pe scara larga in cazul unei realegeri.

In temeiul ordinului lui Biden, migrantii prinsi trecand ilegal granita ar putea fi expulzati rapid sau returnati in Mexic in baza masurii, care a intrat in vigoare miercuri.

Exista exceptii pentru copiii neinsotiti, persoanele care se confrunta cu amenintari grave medicale sau de siguranta si victimele traficului de persoane, a precizat Departamentul pentru Securitate Interna al SUA.

Trump a numit masura lui Biden „rahat„, provocand un cor de raspuns „rahat” din partea publicului prietenos din Phoenix. Trump a afirmat ca va anula masura lui Biden in prima sa zi de mandat, daca va fi reales.

Afirmatii nefondate privind imigratia ilegala

Trump a sustinut fara dovezi ca interdictia azilului a lui Biden ar permite un minim de 2 milioane de „trecatori ilegali ai frontierei” sa intre in SUA in fiecare an.

Cand i s-a solicitat cum a ajuns Trump la aceasta cifra, campania sa nu a raspuns imediat.

Patrula de Frontiera a SUA a arestat aproximativ 2 milioane de migranti care au trecut ilegal granita in anul fiscal incheiat la 30 septembrie 2023, iar tara a inregistrat cifre similare in acest an. Dar cea mai recenta miscare a lui Biden urmareste sa reduca tentativele de traversare, nu sa mentina nivelurile actuale.

Trump a mai spus ca ar putea muta trupele SUA stationate in strainatate inapoi acasa pentru a patrula granita sudica.

Citeste si...
Mohammad Mokhber, noul presedinte interimar al Iranului dupa moartea lui Ebrahim Raisi

Biden a incercat fara succes luni de zile sa treaca un proiect de lege in Senat, elaborat de un grup bipartizan, care ar inaspri securitatea frontierei, dar republicanii l-au respins dupa ce Trump s-a opus acestuia.

Kevin Munoz, un purtator de cuvant al campaniei lui Biden, a declarat intr-un comunicat: „Donald Trump a blocat cea mai dura si mai corecta legislatie bipartizana privind granita din aceasta generatie. A facut acest lucru pentru ca crede ca il va ajuta din punct de vedere politic”. Munoz a adaugat ca rolul lui Trump in anihilarea proiectului de lege ii permite sa pretinda ca sistemul de imigratie este „defectuos”.

Mai multe persoane au fost vazute fiind scoase pe targi de la evenimentul lui Trump din cauza epuizarii provocate de caldura, dupa ce au stat ore intregi la cozi in temperaturi apropiindu-se de 43 de grade Celsius (110 Fahrenheit).

Articolul se bazeaza pe rapoartele agentiei Reuters in urma evenimentului de campanie al lui Trump.

Actiune: Distribuie acest articol pentru a informa publicul despre abordarea propusa de Trump privind imigratia ilegala si pentru a stimula dezbaterea. De asemenea, nu ezita sa lasi un comentariu cu opinia ta despre acest subiect controversat.

Subiecte abordate in articol: imigratie, politici comerciale, alegeri prezidentiale

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Ultimele articole

Donald Trump propune tarife impotriva tarilor precum China pentru a combate imigratia ilegala