22.8 C
București
19 iunie 2024

Eurowings renunta la zborurile de la Iasi catre Duseldorf si Stuttgart din cauza cererii reduse

Cererea redusă de locuri a determinat compania aeriană Eurowings să anuleze zborurile de pe Aeroportul Iași către Duseldorf și Stuttgart, la scurt timp după introducerea lor.

Citeste si ...

Compania aeriana germana Eurowings nu va mai opera pe Aeroportul Iasi incepand din 10 iunie 2024, la doar o luna si jumatate dupa ce a introdus primele sale zboruri spre Duseldorf si Stuttgart. Decizia vine in urma cererii foarte reduse de locuri pe aceste rute, potrivit directorului aeroportului, Romeo Vatra.

Potrivit informatiilor de pe site-ul Eurowings, la acest moment se mai pot achizitiona bilete doar pentru zborurile programate pana pe 10 iunie. Dupa aceasta data, compania nu va mai opera niciunul dintre zborurile spre cele doua destinatii germane de pe Aeroportul Iasi.

Directorul Aeroportului Iasi: „Intelegem ratiunea pur economica”

Romeo Vatra a explicat pe pagina sa de Facebook ca decizia Eurowings de a intrerupe zborurile apartine in exclusivitate companiei aeriene si depinde de planurile de dezvoltare operationala si rentabilitatea rutelor.

Nu ascund faptul ca suntem dezamagiti de decizie, dar intelegem ratiunea ei pur economica„, a mentionat directorul aeroportului.

El a adaugat ca, incepand din septembrie 2024, alte doua companii aeriene vor deschide noi rute pe Aeroportul Iasi: Animawings va avea 9 zboruri saptamanale spre Bucuresti, in timp ce Fly Lili va opera 4 zboruri pe saptamana spre München.

Eurowings renunta la zborurile de la iasi catre duseldorf si stuttgart din cauza cererii reduse
Eurowings renunta la zborurile de la iasi catre duseldorf si stuttgart din cauza cererii reduse

Perspectiva viitoare a rutelor aeriene de la Iasi

Retragerea Eurowings de pe rutele Iasi – Duseldorf si Iasi – Stuttgart reprezinta un pas inapoi pentru dezvoltarea conexiunilor aeriene ale orasului. Cu toate acestea, aparitia noilor rute interne si internationale incepand din toamna ar putea compensa partial aceasta pierdere.

Aeroportul Iasi are nevoie de o strategie sustinuta pentru atragerea mai multor companii aeriene si deschiderea de noi destinatii. Potentialul de crestere exista, avand in vedere importanta regionala a orasului, insa sunt necesare eforturi sustinute pentru a-l transforma in hub aerian regional.

Ramane de vazut daca noile curse vor avea mai mult succes in atragerea pasagerilor si daca Aeroportul Iasi va reusi sa devina o optiune atractiva pentru calatorii pe distante medii si lungi in urmatorii ani.

Distribuie acest articol pentru a afla ultimele evolutii legate de rutele aeriene de la Iasi si lasa un comentariu cu parerea ta!

Sursa imaginii: Unsplash

Citeste si...
Functionar ANAF retinut pentru complicitate la trafic de influenta - Acuzat ca a luat mita pentru radierea unor firme

Subiecte abordate in articol: aeroporturi, companii aeriene, rute aeriene, zboruri, calatorii

Articolul se bazeaza pe datele furnizate de directorul Aeroportului Iasi, Romeo Vatra, prin intermediul unei postari pe Facebook.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Ultimele articole

Eurowings renunta la zborurile de la iasi catre duseldorf si stuttgart din cauza cererii reduse