23.8 C
București
17 iunie 2024

Flacara olimpica a urcat scarile Festivalului de Film de la Cannes

Patru campioni paralimpici francezi au purtat torța olimpică pe covorul roșu de la Cannes, într-un moment emoționant înainte de Jocurile Olimpice de la Paris. Un documentar special readuce în prim-plan istoria de peste 100 de ani a participării Franței la Olimpiade.

Citeste si ...

Torta olimpica a ajuns pe covorul rosu de la Cannes cu doar 99 de zile inainte de startul Jocurilor Paralimpice de la Paris. Patru sportivi de renume in disciplinele paralimpice au avut onoarea sa poarte flacara: Alexis Hinquinquant (aur la para-triatlon in 2021), Arnaud Assoumani (aur la saritura in lungime in 2008), Nélia Barbosa (vicecampioana la caiac-canoe in 2021) si Marie Patouillet (de doua ori medaliata cu bronz la paraciclism).

Tony Estanguet, presedintele Comitetului de Organizare a JO 2024, s-a aratat incantat sa vada torta olimpica urcand treptele celebrului festival de film, multumindu-le reprezentantilor lumii cinematografice pentru primire.

Documentar despre participarea Frantei la Olimpiade

In cadrul evenimentului a rulat si premiera documentarului „Olympiques! La France des Jeux” semnat de Mickaël Gamrasni. Lungmetrajul naratiunea actritei Marion Cotillard aduce in prim-plan povestile a 27 de campioni olimpici si paralimpici francezi de-a lungul istoriei de peste un secol de participare a Frantei la Jocurile Olimpice.

Prezenta tortei olimpice la Cannes este un moment emotionant si semnificativ, marcand apropierea marelui eveniment sportiv al verii 2024 la Paris. Flacara va continua sa fie purtata de alti sportivi renumiti in urmatoarele luni, pana la ceremonia de aprindere a focului in cupola Arcului de Triumf in dagen deschiderii JO.

Flacara olimpica a urcat scarile festivalului de film de la cannes
Flacara olimpica a urcat scarile festivalului de film de la cannes

Tabelul olimpicilor francezi prezenti in documentar:

NumeDisciplinaMedalii
Arnaud AssoumaniSaritura in lungimeAur (2008)
Marie PatouilletParaciclismBronz (2021), Bronz (2021)
Nélia BarbosaCaiac-CanoeArgint (2021)
Alexis HinquinquantPara-triatlonAur (2021)

Francezii se pregatesc intens pentru cea mai mare competitie sportiva gazduita de tara lor din 1924 incoace. Torta olimpica este simbolul acestei asteptari inflacarate, iar prezenta sa la Cannes reprezinta o avanpremiera sarbatorita prin imagini memorabile de-a lungul istoriei participarii Frantei la Jocurile Olimpice.

Sursa imagini: Facebook
Subiecte abordate in articol: cannes, festival, film, flacara, olimpica

Citeste si...
Egiptul solicita comunitatea internationala sa opreasca stramutarea fortata a palestinienilor din Gaza

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Ultimele articole

Flacara olimpica a urcat scarile festivalului de film de la cannes