28.5 C
București
18 iunie 2024

Germania anunta un nou ajutor militar masiv de 500 de milioane de euro pentru Ucraina

Citeste si ...

Germania a anuntat joi un nou pachet de armament in valoare de 500 de milioane de euro pentru Ucraina, care include rachete antiaeriene, drone, piese de schimb si munitie. Anuntul a fost facut de ministrul german al Apararii, Boris Pistorius, in timpul unei vizite la Odesa, unde s-a intalnit cu omologul sau ucrainean Rustem Umerov.

Rachete antiaeriene si drone pentru Ucraina

Noul ajutor militar german cuprinde un numar mare de rachete IRIS-T SLM cu raza medie de actiune pentru sistemele de aparare antiaeriana si un numar mai redus de rachete SLS cu raza de actiune mai scurta. De asemenea, Ucraina va primi drone de recunoastere si de lupta pentru actiuni in Marea Neagra.

Germania va furniza si piese de schimb urgente, precum tevi pentru artilerie si motoare pentru tancurile germane Leopard aflate deja in dotarea armatei ucrainene. Pachetul include si un milion de gloante pentru armamentul de infanterie.

Livrari imediate si pregatire industriala

Germania anunta un nou ajutor militar masiv de 500 de milioane de euro pentru ucraina
Germania anunta un nou ajutor militar masiv de 500 de milioane de euro pentru ucraina

Unele dintre aceste materiale sunt deja pe punctul de a fi livrate Ucrainei, potrivit ministrului Pistorius. Incepand din 2025, Germania va trimite si 18 obuziere moderne, montate pe roti.

In plus, Germania va finanta cursuri de pregatire industriala pentru cetatenii ucraineni, precum si fonduri pentru comunicatii prin satelit protejate impotriva interferentelor.

Sprijin pentru intretinerea tancurilor Leopard

Germanii vor contribui cu cate un milion de euro la intretinerea si repararea a 19 tancuri Leopard A1 si Leopard II A4 care vor fi livrate Ucrainei de Spania in cursul acestui an.

Reprezentantul guvernului de la Berlin l-a asigurat pe ministrul ucrainean ca Germania va continua sa sprijine Ucraina in aceasta campanie defensiva impotriva agresiunii ruse.

In ciuda avansului fortelor ruse in unele sectoare ale frontului si a bombardamentelor intense asupra oraselor ucrainene, Germania isi mentine angajamentul ferm de a sustine Ucraina in lupta sa pentru libertate si integritate teritoriala. Acest nou pachet de ajutor militar substantial demonstreaza solidaritatea Germaniei si a Uniunii Europene cu poporul ucrainean in fata agresiunii Rusiei.

Distribuie acest articol pentru a arata sprijinul tau pentru Ucraina si lasa un comentariu cu gandurile tale despre acest nou ajutor militar german!

Citeste si...
Spitalele din Rafah, tinta loviturilor israeliene care adancesc criza umanitara la Gaza

Sursa imaginii: Anatolii STEPANOV / AFP

Subiecte abordate in articol: ajutor militar Germania Ucraina rachete antiaeriene drone piese schimb tancuri Leopard

** Sursa expertiza: declaratiile oficiale ale ministrului german al Apararii, Boris Pistorius, in cadrul vizitei sale la Odesa, Ucraina

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Ultimele articole

Germania anunta un nou ajutor militar masiv de 500 de milioane de euro pentru ucraina