28.5 C
București
18 iunie 2024

Giganti retailul isi accelereaza digitalizarea si adoptarea inteligentei artificiale

Grupul Mega Image vizează economii uriașe prin integrarea inteligenței artificiale și migrarea clienților către soluții digitale de fidelizare.

Citeste si ...

Grupul olandezo-belgian Ahold Delhaize, proprietarul retelei de supermarketuri Mega Image din Romania, a anuntat noi masuri ambitioase pentru perioada 2025-2028. Compania isi propune sa stimuleze digitalizarea operatiunilor si sa integreze inteligenta artificiala (AI) pe scara larga, avand ca obiectiv final majorarea castigurilor si cresterea eficientei.

Economii uriase prin AI si automatizare

Conform planurilor anuntate, gigantii din retailul alimentar se asteapta la economii cumulate de 5 miliarde de euro in urmatorii ani, datorita implementarii solutiilor de inteligenta artificiala si automatizarii in diverse arii ale afacerii:

  • Logistica
  • Distributie
  • Operatiuni magazin
  • Activitati suport (back-office)

Automatizarea unor procese recurente si optimizarea fluxurilor de lucru prin intermediul AI reprezinta pasi esentiali pentru cresterea rentabilitatii si reducerea costurilor operationale.

Migrarea catre servicii digitale de fidelizare

O alta prioritate pentru Ahold Delhaize este stimularea adoptarii aplicatiilor mobile pentru clientii fideli. Grupul intentioneaza sa redirectioneze utilizatorii de la cardurile fizice catre solutiile digitale:

„Intentionam sa canalizam clientii fideli de la cardurile fizice la aplicatiile noastre digitale, ceea ce ar trebui sa conduca la o crestere rapida a utilizatorilor activi lunar, la 30 de milioane pana in 2028.” – Ahold Delhaize

Acest demers vizeaza cresterea gradului de digitalizare a relatiei cu clientii si migrarea programelor de loialitate catre continut digital, oferind astfel o experienta imbunatatita si mai multe avantaje personalizate pentru cumparatorii fideli.

Giganti retailul isi accelereaza digitalizarea si adoptarea inteligentei artificiale
Gigantul olandezo-belgian ahold delhaize, proprietarul mega image, anunta planuri ambitioase de digitalizare si implementare a inteligentei artificiale pentru a creste eficienta si castigurile in perioada 2025-2028.

Trecerea la modelul omnichannel reprezinta o prioritate pentru marii retaileri, permitand integrarea canalelor online si offline si oferind mai multa flexibilitate si optiuni pentru clienti.

Integrarea achizitiei Profi in strategia de crestere

Un alt aspect important anuntat de Ahold Delhaize este finalizarea achizitiei lantului de magazine Profi in Romania, planificata pentru anul 2025:

„Ambitiile noastre din 2025 presupun finalizarea cu succes a achizitiei Profi.”

Aceasta tranzactie, in valoare de 1,3 miliarde de euro, a fost anuntata in octombrie 2023 si va consolida prezenta grupului pe piata locala de retail alimentar prin adaugarea a aproximativ 1.400 de magazine sub brandul Profi.

Citeste si...
Ancheta DNA asupra fostilor sefi SRI: Florian Coldea si Dumitru Dumbrava plasati sub control judiciar

Atragerea talentelor tehnologice in Romania

Pentru a sustine aceasta transformare digitala accelerata, Ahold Delhaize a confirmat recent lansarea unui hub tech in Bucuresti, numit AD/01, care are ca scop recrutarea a aproximativ 250 de experti IT pe an.

Acest demers urmareste consolidarea capabilitatilor digitale ale grupului si pregatirea ecosistemului necesar pentru implementarea solutiilor avansate de AI si automatizare la nivel global.

Tendinta de digitalizare accelerata si adoptarea inteligentei artificiale in retailul alimentar este in plina desfasurare. Aceste transformari vor avea un impact major asupra experientei de cumparare, eficientei operationale si modelelor de afaceri ale marilor jucatori de pe piata locala si globala. Ramane de vazut cat de rapid se vor putea adapta companiile si consumatorii la noile tendinte tehnologice pentru a maximiza beneficiile acestei revolutii digitale.

Sursa imagini: Unsplash |

Subiecte abordate in articol: retail, digitalizare, inteligenta artificiala, Mega Image, Profi

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Ultimele articole

Giganti retailul isi accelereaza digitalizarea si adoptarea inteligentei artificiale