23.8 C
București
17 iunie 2024

Incendiu puternic la o casa din Sectorul 2 al Capitalei

Un incendiu de proporții a izbucnit la o casă din Sectorul 2. Pompierii intervin cu mai multe autospeciale pentru a stinge flăcările și a asigura siguranța locuințelor învecinate.

Citeste si ...

Un incendiu puternic a izbucnit luni, 20 mai, la o casa situata pe Strada Caluşei din Sectorul 2 al Bucureştiului. Pompierii au intervenit de urgenţa, trimitand cinci autospeciale de stingere cu apa şi spuma, o autospeciala de interventie şi salvare de la inaltime, o autospeciala de descarcerare şi o ambulanta SMURD.

Potrivit Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucuresti-Ilfov (ISUBIF), incendiul a provocat degajari mari de fum, necesitand o interventie prompta a echipelor de stingere. La fata locului, pompierii au reusit sa localizeze focul si au evacuat doua persoane dintr-o locuinta invecinata, dintre care o victima expusa la fum a primit asist medicala.

Desfasurarea evenimentelor

Alertati de apelurile la 112 ale martorilor, pompierii din Capitala au raspuns rapid la situatia de urgenta de pe Strada Caluşei. Evaluand gravitatea incendiului, ei au solicitat un dispozitiv major de interventie, format din:

  • 5 autospeciale de stingere cu apa si spuma
  • 1 autospeciala de interventie si salvare de la inaltime
  • 1 autospeciala de descarcerare
  • 1 ambulanta SMURD

Odata ajunsi la locul indicat, echipele de interventie au constatat ca incendiul se manifesta cu degajari puternice de fum, punand in pericol locuintele din apropriere.

un camion de pompieri la un incendiu
Incendiu puternic la o casa din sectorul 2 al capitalei

„La misiunea de pe strada Caluşei, incendiul este localizat. Au fost evacuate 2 persoane dintr-o locuinţa invecinata, dintre care o victima expusa la fum a fost asistata medical de catre echipajele de la faţa locului”, a transmis ISUBIF.

Pana in momentul de fata, nu au fost raportate victime grave in urma incendiului, insa operatiunile de stingere continua pentru a preveni extinderea focului.

Cauza incendiului, inca necunoscuta

Desi cauza exacta a incendiului nu a fost stabilita inca, pompierii lucreaza pentru a impiedica propagarea flacarilor si a asigura siguranta localnicilor. Investigatiile ulterioare vor determina circumstantele care au dus la izbucnirea focului.

Este important ca locuitorii din zona sa respecte indicatiile autoritatilor si sa evite zona afectata pana la finalizarea operatiunilor de stingere si inlaturare a pericolului.

Incendiile pot avea consecinte grave, atat asupra vietilor omenesti, cat si asupra bunurilor materiale. Acest incident subliniaza importanta respectarii normelor de prevenire a incendiilor si a pregatirii adecvate pentru astfel de situatii. Autoritatilor le revine sarcina de a investiga cauza si de a lua masurile necesare pentru a preveni repetarea unor evenimente similare.

Sursa imagini: Social Media

Citeste si...
Horoscop 26 mai 2024: O zi plina de surprize pentru majoritatea zodiilor

Subiecte abordate in articol: incendiu, Bucuresti, Sector 2, pompieri, stingere

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Ultimele articole

Incendiu puternic la o casa din sectorul 2 al capitalei