24.9 C
București
24 iulie 2024

Inspectoratul General pentru Imigrari investeste in tehnologie de ultima generatie

Citeste si ...

Inspectoratul General pentru Imigrari (IGI) face un pas important spre modernizare prin achizitionarea de echipamente avansate pentru scanarea amprentelor si preluarea datelor biometrice. Cu o investitie de aproape 900.000 de lei, institutia isi propune sa eficientizeze procesul de prelucrare a datelor si eliberare a documentelor pentru straini.

Contractul, impartit in trei loturi distincte, a fost atribuit prin licitatie deschisa. Doua companii, SC Graphit Innovation Factory SRL si SC Advice Information Technology SRL, au castigat dreptul de a furniza echipamentele necesare. Aceasta achizitie marcheaza un moment crucial in eforturile IGI de a se alinia la standardele tehnologice ale anului 2024.

Echipamente de ultima generatie pentru gestionarea eficienta a imigratiei

IGI va achizitiona 50 de complete mobile de verificare in teren, care includ terminale GSM si scannere compacte de amprente. Aceste dispozitive vor permite agentilor sa efectueze verificari rapide si precise direct in teren. De asemenea, institutia va primi trei complete de preluare a datelor biometrice, esentiale pentru procesarea documentelor de sedere si munca.

Obiectivele principale ale acestei investitii sunt:

 • Optimizarea activitatii personalului IGI
 • Imbunatatirea fluxului de lucru
 • Alinierea la cerintele tehnologice actuale
 • Reducerea erorilor cauzate de echipamentele invechite

Detaliile contractului si companiile implicate

Contractul a fost impartit initial in trei loturi, dar lotul al doilea, care viza achizitia de tablete pentru verificari in teren, a fost anulat. Valoarea totala a contractelor atribuite se ridica la 896.070 lei cu TVA inclus, echivalentul a aproximativ 182.871 euro.

SC Graphit Innovation Factory SRL, castigatoarea primului lot, are experienta in furnizarea de servicii IT pentru institutii publice. Compania a derulat anterior contracte cu Ministerul Dezvoltarii si Universitatea Bucuresti.

SC Advice Information Technology SRL, care a castigat al treilea lot, are un portofoliu impresionant de clienti guvernamentali, incluzand:

 • Serviciul Roman de Informatii (SRI)
 • Directia Generala Anticoruptie (DGA)
 • Consiliul Superior al Magistraturii (CSM)

Necesitatea actualizarii tehnologice

Inspectoratul General pentru Imigrari a subliniat importanta acestei achizitii in contextul actual. Echipamentele IT existente prezinta uzura fizica si morala, ceea ce conduce la timpi mari de asteptare si ineficienta in procesarea documentelor.

Citeste si...
Vremea azi, 28 mai 2024: Ploi abundente si furtuni in multe regiuni din tara

Prin aceasta investitie, IGI isi propune sa:

 1. Creeze conditii de lucru optime pentru angajati
 2. Eficientizeze interactiunile cu alte institutii si sistemele informatice proprii
 3. Reduca posibilitatea aparitiei disfunctionalitatilor tehnice
 4. Elimine erorile cauzate de software si hardware invechit

Implementarea noilor tehnologii

Procesul de implementare a noilor echipamente va incepe in curand. Se estimeaza ca aceasta modernizare va avea un impact semnificativ asupra eficientei IGI in gestionarea proceselor legate de migratie, azil si integrarea strainilor.

Autoritatile spera ca aceste investitii vor contribui la:

 • Accelerarea procesarii cererilor de sedere si munca
 • Imbunatatirea securitatii datelor biometrice
 • Facilitarea verificarilor in teren
 • Reducerea timpilor de asteptare pentru solicitanti

Aceasta investitie reprezinta un pas important in modernizarea Inspectoratului General pentru Imigrari. Prin adoptarea tehnologiilor de ultima generatie, institutia isi propune sa ofere servicii mai eficiente si mai rapide, adaptandu-se la provocarile actuale din domeniul gestionarii imigratiei.

Te invitam sa impartasesti acest articol si sa ne spui parerea ta despre aceasta investitie in comentarii!

Sursa imaginii: Unsplash

Subiecte abordate in articol: Inspectoratul General pentru Imigrari, tehnologie biometrica, achizitii publice, modernizare institutionala

Datele prezentate in acest articol se bazeaza pe informatii oficiale furnizate de Inspectoratul General pentru Imigrari si Sistemul Electronic de Achizitii Publice. Speram ca nu vor fi folosite pentru a scana amprentele cititorilor nostri!

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Ultimele articole