22.8 C
București
18 iunie 2024

Lovitura dura impotriva industriei de jocuri de noroc in Romania: Autoritatile anunta modificari care incrimineaza pacanelele ilegale

Citeste si ...

Lupta autoritatilor impotriva industriei jocurilor de noroc pare sa fi intrat intr-o noua etapa. Alfred Simonis, presedintele interimar al Camerei Deputatilor, a anuntat recent o serie de amendamente importante la legea care elimina pacanelele din localitatile cu mai putin de 15.000 de locuitori. Aceste modificari vizeaza sa inchida complet portile pentru activitati ilegale si sa elimine vulnerabilitatile legii initiale.

Conform declaratiilor lui Alfred Simonis, amendamentele aduc doua schimbari majore. In primul rand, eliberarea adeverintelor false privind numarul de locuitori va fi incriminata ca fapta penala. Unii primari au emis astfel de adeverinte in trecut, sustinand in mod neadevarat ca localitatea lor are peste 15.000 de locuitori, pentru a permite functionarea pacanelelor.

In al doilea rand, desfasurarea activitatilor cu pacanele fara adeverinta necesara va fi, de asemenea, considerata infractiune. Simonis a subliniat ca exista inca operatori economici care pastreaza locatiile deschise, desi nu au obtinut adeverinta de la autoritatile locale.

Clarificarea notiunii de „unitate administrativ-teritoriala”

Un alt aspect important al amendamentelor este clarificarea conceptului de „unitate administrativ-teritoriala”. Unii au interpretat in mod gresit acest termen ca fiind judetul, nu localitatea. Prin urmare, modificarile vor reglementa clar ca autoritatile se raporteaza la numarul de locuitori din localitatea respectiva, nu din intreg judetul.

„Practic, dupa ce aceasta lege va intra in vigoare, eliminam orice vulnerabilitate a primei legi votate si se vor inchide si cele 5% care nu s-au inchis in localitatile de sub 15.000 de locuitori. Este o noua lovitura pe care o dam industriei jocurilor de noroc”, a declarat Alfred Simonis.

Urmatorul pas: Interzicerea completa a pacanelelor

Lovitura dura impotriva industriei de jocuri de noroc in romania: autoritatile anunta modificari care incrimineaza pacanelele ilegale
Lovitura dura impotriva industriei de jocuri de noroc in romania: autoritatile anunta modificari care incrimineaza pacanelele ilegale

Presedintele interimar al Camerei Deputatilor a anuntat ca acest proiect pilot a fost esential pentru a identifica lacunele existente. Acum, pe baza lectiilor invatate, urmeaza o lege-cadru prin care industria jocurilor de noroc va fi complet interzisa in Romania.

„Proiectul pilot trebuie sa ne arate cum functioneaza si care sunt eventualele brese. Am identificat cateva, incriminand ca fiind fapta penala sunt absolut convins ca, dupa ce aceasta lege va intra in vigoare, nu se va mai juca nimeni sa danseze, sa incerce sa interpreteze intr-un fel sau altul legea”, a adaugat Simonis.

Aceste modificari legislative reprezinta un pas important in lupta impotriva industriei jocurilor de noroc, care a fost asociata cu numeroase probleme sociale si economice. Cu toate acestea, ramane de vazut cat de eficiente vor fi noile reglementari si daca vor reusi sa elimine complet activitatile ilegale in acest domeniu. O aplicare riguroasa a legii si o colaborare stransa intre autoritati vor fi esentiale pentru a atinge acest obiectiv.

Citeste si...
Motivele URIAȘELOR stocuri de cupru ale Chinei: Gata sa domine tranzitia verde?

Impartasiti acest articol pentru a creste gradul de constientizare cu privire la acest subiect important si lasati un comentariu cu opinia dumneavoastra despre aceste masuri.

Sursa imaginii: [Unsplash]

Subiecte abordate in articol: jocuri de noroc, pacanele, Alfred Simonis, legi, criminalitate

Pe baza informatiilor oficiale furnizate de Alfred Simonis, presedintele interimar al Camerei Deputatilor.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Ultimele articole

Lovitura dura impotriva industriei de jocuri de noroc in romania: autoritatile anunta modificari care incrimineaza pacanelele ilegale