23.8 C
București
17 iunie 2024

Marturii socante din dosarul DNA: Grupul Coldea-Dumbrava-Traila, fosti generali vizati de un denunt pentru trafic de influenta

Stenograme șocante din dosarul DNA arată că grupul format din foștii generali ar fi pretins sume uriașe în schimbul influenței asupra magistraților în dosare penale și afaceri. Află detalii!

Citeste si ...

In urma dezvaluirilor din stenogramele dosarului penal al DNA, au iesit la iveala practici ingrijoratoare legate de presupusa influenta exercitata de o grupare formata din fostii generali Florian Coldea, Dumitru Dumbrava si avocatul Doru Traila asupra actului de judecata. Conform procurorilor, in perioada martie 2023 – aprilie 2024, aceasta echipa ar fi pretins suma de 700.000 de euro de la un martor denuntator, Hideg Robertino-Catalin, in schimbul promisiunii de a-si folosi influenta asupra magistratilor pentru a obtine hotarari favorabile in dosarul sau penal.

Presupuse legaturi influente in sistemul judiciar

Ancheta a scos la iveala o schema complexa prin care grupul Coldea-Dumbrava-Traila ar fi exercitat presiuni si ar fi avut pretinse legaturi cu judecatori. Martorul denuntator sustine ca i s-a prezentat gruparea ca fiind singura capabila sa-l „salveze” prin influentarea magistratilor de la Tribunalul Bucuresti si Curtea de Apel Bucuresti.

Dumitru Dumbrava si Doru Traila ar fi facut referire frecventa la un presupus „sef cel mare”, lasand sa se inteleaga ca deciziile privind exercitarea influentei si sumele pretinse erau luate de o echipa condusa de Florian Coldea. Coldea a fost caracterizat ca o persoana categorica, obisnuita sa dea „dispozitii” care „trebuie executate”.

Presiuni psihice si pretinse influente asupra judecatorilor

Pentru a determina martorul denuntator sa efectueze platile solicitate, Traila ar fi exercitat acte de constrangere psihica si ar fi intretinut convingerea ca grupul are influenta asupra magistratilor. Acesta l-ar fi prezentat chiar pe judecatorul de caz ca fiind o persoana asupra careia ar avea un anumit ascendent ca urmare a unei relatii profesor-student, putand sa-l determine sa pronunte o hotarare favorabila.

Dumbrava ar fi lasat sa se inteleaga ca orientarea pedepsei spre minim si solutia in cazul firmei martorului ar fi rezultatul influentei exercitate asupra judecatorului. De asemenea, Dumbrava i-ar fi reprosat martorului neplata sumelor, precizand ca „FC-ul” (Florian Coldea) este suparat.

Pretentii de influenta si in mediul de afaceri

Marturii socante din dosarul dna: grupul coldea-dumbrava-traila, fosti generali vizati de un denunt pentru trafic de influenta
Marturii socante din dosarul dna: grupul coldea-dumbrava-traila, fosti generali vizati de un denunt pentru trafic de influenta

Stenogramele releva si pretentii ale grupului de a exercita influenta nu doar in justitie, ci si in mediul de afaceri si administratia publica. Dumbrava i-ar fi sugerat martorului denuntator ca, dupa alegeri si restructurarea administratiei, ar putea beneficia de contacte cu ministri si secretari de stat prin intermediul grupului.

Citeste si...
Biden promite sprijin suplimentar pentru Ucraina la G7

Desi grupul Coldea-Dumbrava-Traila neaga acuzatiile, probele administrate de DNApar a dezvalui o retea de influente presupuse in sistemul judiciar si in alte sfere ale puterii. Anchetele sunt in desfasurare pentru a clarifica amploarea si implicatiile acestui caz controversat. Expertii avertizeaza asupra impactului negativ pe care astfel de practici l-ar putea avea asupra integritatii sistemului judiciar si a statului de drept. Resursele de investigatie consacrate acestui caz reflecta gravitatea cu care autoritatile trateaza aceste acuzatii.

Sursa imagini: SocialMedia

Subiecte abordate in articol: DNA, justitie, influente, coruptie, trafic de influenta

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Ultimele articole

Marturii socante din dosarul dna: grupul coldea-dumbrava-traila, fosti generali vizati de un denunt pentru trafic de influenta