26.6 C
București
25 iunie 2024

Mesajul presedintelui Klaus Iohannis cu ocazia Zilei Romanilor de Pretutindeni 2024

Președintele a transmis un mesaj de Ziua Românilor de Pretutindeni, reafirmând angajamentul pentru unitate, solidaritate cu diaspora și recunoașterea contribuției culturale a românilor din străinătate.

Citeste si ...

Ziua Romanilor de Pretutindeni este un prilej de a celebra identitatea poporului roman si de a reafirma angajamentul fata de unitate si solidaritate. Este o ocazie speciala pentru a recunoaste contributia valoroasa pe care romanii din diaspora o aduc la diversitatea si bogatia culturala a societatilor in care traiesc.

Presedintele Klaus Iohannis a subliniat in mesajul transmis duminica, 26 mai 2024, importanta acestei zile dedicate tuturor romanilor, dar mai ales celor aflati in afara granitelor tarii. El a evidentiat eforturile autoritatilor de a transforma plecarea la munca sau la studii in strainatate dintr-o pierdere intr-o oportunitate prin implementarea unor politici publice menite sa:

  • Sprijine copiii ramasi in tara
  • Apere drepturile lucratorilor sezonieri
  • Echivaleze cu celeritate diplomele studentilor
  • Reintegreze pe piata muncii pe cei care doresc sa revina in Romania
Mesajul presedintelui klaus iohannis cu ocazia zilei romanilor de pretutindeni 2024
Ziua romanilor de pretutindeni 2024: solidaritate cu diaspora si unitate nationala

Șeful statului a precizat ca s-au creat punti de legatura intre diaspora si tara, prin promovarea unor comunitati profesionale care sa reuneasca oameni de afaceri, cercetatori, medici, profesori si artisti romani de pretutindeni. Aceste initiative au consolidat vocea diasporei, facand-o mai bine auzita atat la Bucuresti, cat si in alte capitale ale lumii.

In pofida provocarilor recente, precum razboiul de la granite, romanii au dovedit solidaritate si empatie fata de refugiatii ucraineni. Presedintele a subliniat ca valorile precum libertatea, demnitatea si respectul raman pilonii comunitatii democratice globale, iar capacitatea de a ramane uniti ne-a ajutat sa depasim dificultatile.

„Indiferent de continentul pe care ne aflam, celebram astazi cu totii mostenirea noastra comuna si identitatea care ne defineste ca popor. Oriunde s-ar afla, romanii aduc o contributie valoroasa la diversitatea si bogatia culturala a societatilor in care traiesc. Este important sa ne pastram identitatea, limba si traditiile si sa le transmitem generatiilor viitoare.”

Sursa imagini: Social Media
Subiecte abordate in articol: klaus iohannis, solidaritate, unitate, diaspora

Citeste si...
8 raniti dupa ce turbulenta puternica a lovit un zbor Qatar Airways

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Ultimele articole