23.8 C
București
17 iunie 2024

Moscova recruteaza etnici germani din Rusia ca soldati mercenari: Propaganda Kremlinului vizeaza minoritatile etnice ca „carne de tun”

Citeste si ...

Moscova, 20 Mai 2024 – Rusia lanseaza o campanie de propaganda agresiva care vizeaza vorbitorii de limba germana din tara, in incercarea de a-i atrage de partea armatei sale si de a-i inrola in forta mercenara Wagner. Aceasta tactica recenta evidentiaza disperarea Rusiei de a recruta soldati in razboiul impotriva Ucrainei, apeland la minoritatile etnice ca „carne de tun”.

Exploatarea identitatii etnice pentru a alimenta masina de razboi

De luni de zile, organizatii care pretind ca reprezinta interesele etnicilor germani din Rusia bombardeaza minoritatea cu mesaje propagandistice pro-razboi, concentrandu-se in special pe atragerea tinerilor. Materialele de propaganda includ brosuri, pliante, discursuri la evenimente publice si concerte gratuite cu tematica militara.

Un element tulburator al acestei campanii este instrumentalizarea culturii germane de catre Rusia ca arma impotriva Ucrainei. Mesajele propagandistice promoveaza ideea ca etnicii germani au datoria de a se alatura Rusiei in lupta impotriva Ucrainei, prezentand conflictul ca pe o modalitate de a-si apara mostenirea si identitatea.

Minoritatea germana din Rusia: O istorie de persecutii si marginalizare

Se estimeaza ca aproximativ 400.000 de rusi-germani locuiesc in Rusia. Desi au o istorie bogata si o cultura distincta, aceasta minoritate a suferit persecutii de-a lungul secolelor, inclusiv in perioada sovietica. Chiar si astazi, etnicii germani se confrunta cu marginalizare din partea Kremlinului.

Exploatarea vulnerabilitatii si a dorintei de apartenenta

Campania de propaganda a Rusiei se bazeaza pe vulnerabilitatile si dorinta de apartenenta a etnicilor germani. Multi dintre ei se simt marginalizati si cauta un sentiment de identitate si scop. Propaganda Kremlinului exploateaza aceste sentimente, oferindu-le o cauza aparent nobila pentru care sa lupte si o modalitate de a se integra in societatea rusa.

Consecinte grave pentru etnicii germani si pentru imaginea Rusiei

Campania de recrutare a Rusiei are consecinte grave atat pentru etnicii germani, cat si pentru imaginea tarii pe plan international. Multi tineri rusi-germani risca sa-si piarda viata sau sa fie traumatizati permanent in razboiul din Ucraina. In plus, aceasta tactica de a folosi minoritatile etnice ca „carne de tun” stirbeste reputatia Rusiei ca o tara civilizata si democratica.

Citeste si...
Șosoaca, acuzata de fostul sef al Parlamentului European ca e finantata de rusi: „Voi da in judecata"
Moscova recruteaza etnici germani din rusia ca soldati mercenari: propaganda kremlinului vizeaza minoritatile etnice ca
Moscova recruteaza etnici germani din rusia ca soldati mercenari: propaganda kremlinului vizeaza minoritatile etnice ca "carne de tun"

Germania se confrunta cu probleme de spionaj si comploturi legate de cetatenii duali

Pe langa campania de propaganda interna, Germania se confrunta cu probleme de spionaj si comploturi legate de cetatenii duali, rusi si germani. Recent, a fost dejucata o conspiratie in Bavaria care viza aruncarea in aer a unor situri militare care ofera sprijin Ucrainei.

Campania de recrutare a Rusiei care vizeaza etnicii germani din tara este o tactica cinica si disperata care evidentiaza lipsa de scrupule a regimului Putin. Exploatarea minoritatilor etnice ca „carne de tun” este o crima impotriva umanitatii si o incalcare flagranta a dreptului international. Este esential ca comunitatea internationala sa condamne ferm aceasta tactica si sa ia masuri pentru a o opri.

Sursa imagini: Social Media, Facebook, Unsplash, Pixabay, Pexels sau Getty Images

Subiecte abordate in articol: Razboiul din Ucraina, propaganda, recrutare mercenari, etnici germani, Rusia, Germania

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Ultimele articole

Moscova recruteaza etnici germani din rusia ca soldati mercenari: propaganda kremlinului vizeaza minoritatile etnice ca "carne de tun"