23.8 C
București
17 iunie 2024

Nicolae Ciuca: „Saptamana viitoare voi anunta daca voi candida la alegerile prezidentiale”

Citeste si ...

Nicolae Ciuca, presedintele Partidului National Liberal (PNL), a declarat joi seara ca va anunta saptamana viitoare daca va candida sau nu la alegerile prezidentiale programate pentru toamna acestui an. Decizia sa de a intra sau nu in cursa pentru Palatul Cotroceni va fi luata dupa o analiza a rezultatelor la alegerile locale si tot ceea ce a reusit sa realizeze partidul in perioada recenta.

Discutia privind candidatura lui Ciuca la presedintie a venit in contextul intrebarii daca va fi contracandidat cu actualul premier Marcel Ciolacu, liderul Partidului Social Democrat (PSD). Ciolacu a declarat la randul sau ca PSD va avea un candidat propriu la alegerile prezidentiale, decizia urmand a fi anuntata saptamana viitoare.

Calendarul alegerilor prezidentiale

Potrivit calendarului electoral, data alegerilor prezidentiale din 2024 a fost stabilita pentru 15 septembrie (turul I) si 29 septembrie (turul al II-lea). Perioada de precampanie electorala urmeaza sa inceapa pe 15 iulie, lasand putin timp partidelor pentru a-si desemna candidatii si a-si pregati campaniile.

Analiza post-electorala si decizia PNL

Ciuca a subliniat ca, dupa incheierea alegerilor locale de duminica, PNL va avea o analiza detaliata a rezultatelor obtinute si a tot ceea ce s-a reusit in aceasta perioada. Procedura de desemnare a candidatului la prezidentiale va implica un Consiliu National al partidului, urmat de un Congres – cel mai democratic for al formatiunii.

„Dupa ce se vor fi incheiat alegerile locale, nu mai este mult, mai putin de trei zile, vom lua o decizie. (…) Dupa aceste alegeri, vom avea analiza pe rezultate, vom avea analiza pe tot ceea ce am reusit sa realizam in aceasta perioada si am stabilit deja la nivelul conducerii partidului modalitatea procedurala in care se va decide candidatura, avand Consiliul National si, ulterior, Congres, cel mai democratic for al partidului care va stabili si va lua aceasta decizie,” a precizat Ciuca.

Presedintele PNL, Nicolae Ciuca: "Saptamana viitoare voi anunta daca voi candida la alegerile prezidentiale"
Presedintele pnl, nicolae ciuca: „saptamana viitoare voi anunta daca voi candida la alegerile prezidentiale”

Intrucat PNL este principalul partid de guvernamant, decizia privind candidatul la alegerile prezidentiale va avea un impact semnificativ asupra viitorului politic al Romaniei. O campanie prezidentiala reusita ar putea consolida pozitia partidului in fata scrutinului parlamentar programat pentru 2028.

Citeste si...
Vremea azi, 28 mai 2024: Ploi abundente si furtuni in multe regiuni din tara

Alegatorii romani vor fi chemati la urne in toamna acestui an pentru a-si alege noul presedinte. Decizia PNL de a-si desemna propriul candidat sau de a sustine un candidat comun alaturi de partenerii de coalitie va avea un impact major asupra dinamicii politice din tara pentru urmatorii ani.

Distribuiti acest articol si lasati-ne comentariile dvs. pentru a afla perspectiva cititorilor asupra acestui subiect important!

Subiecte abordate in articol: alegeri prezidentiale, politica, PNL, partide

Nota: Acest articol se bazeaza pe declaratiile oficiale ale liderilor partidelor politice, citate de agentia de presa AGERPRES.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Ultimele articole

Presedintele PNL, Nicolae Ciuca: "Saptamana viitoare voi anunta daca voi candida la alegerile prezidentiale"