16.6 C
București
7 octombrie 2024

Opt transporturi cu deseuri interzise la intrarea in Romania

Citeste si ...

In contextul cresterii ingrijoratoare a traficului ilegal de deseuri si a poluarii transfrontaliere, autoritatile romane au reusit recent sa blocheze importul ilegal a peste 100 de tone de deseuri provenite din mai multe tari europene. Acesta este un semnal de alarma cu privire la necesitatea consolidarii controalelor la frontierele tarii si a masurilor de protectie a mediului.

Potrivit informatiilor furnizate de Politia de Frontiera Arad, opt transporturi cu 101.867 kilograme de deseuri care proveneau din Germania, Danemarca, Belgia, Ungaria si Suedia au fost oprite la punctele de frontiera Nadlac II si Bors II. Șoferii camionelor, sapte romani si un italian, nu au putut prezenta documentatia necesara pentru importul legal al deseurilor in Romania.

Lipsa de documente pentru importul deseurilor

Reprezentantii autoritatilor de mediu si protectia consumatorilor din judetele Arad si Bihor au fost chemati sa intervina dupa ce politistii de frontiera au sesizat nereguli in cazul acestor transporturi. In urma verificarilor, s-a constatat ca soferii nu detin documentele complete necesare importului de deseuri in Romania.

Conform legislatiei in vigoare, importul de deseuri pe teritoriul national este permis doar in baza unor autorizatii speciale emise de autoritatile competente. Aceste documente sunt obligatorii pentru a asigura trasabilitatea deseurilor si conformitatea cu normele de protectie a mediului.

Deseurile, returnate expeditorilor

Opt transporturi cu deseuri interzise la intrarea in romania

Avand in vedere lipsa documentatiei legale, autoritatile au dispus returnarea celor 101.867 kilograme de deseuri la expeditorii din cele cinci tari europene. Aceasta masura are ca scop prevenirea intrarii ilegale a deseurilor pe teritoriul Romaniei si evitarea riscurilor de poluare asociate.

Cazul de fata subliniaza importanta respectarii reglementarilor in domeniul gestionarii deseurilor si necesitatea cooperarii intre autoritatile de frontiera si cele de mediu pentru a stopa traficul ilegal transfrontalier.

Desi este un fenomen ingrijorator, blocarea acestor transporturi reprezinta un semnal pozitiv ca autoritatile romane sunt vigilente si actioneaza pentru a proteja mediul inconjurator si sanatatea publica.

Subiecte abordate in articol: deseuri, frontiera, trafic ilegal, protectia mediului, reglementari

Citeste si...
Mircea Geoana: Romania nu va deveni "tinta suplimentara" daca va trimite sisteme Patriot in Ucraina

Sursa informatiilor: Datele prezentate in articol se bazeaza pe informatiile furnizate de Politia de Frontiera Arad si autoritatile implicate.

Sursa imaginii: DIICOT

Distribuie acest articol pentru a creste gradul de constientizare cu privire la problematica traficului ilegal de deseuri si lasa un comentariu cu parerea ta despre modul in care ar trebui abordat acest fenomen.

Citeste si...:

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Ultimele articole

eClick - Sursa ta de stiri