20.2 C
București
25 iulie 2024

Performante remarcabile pentru elevii romani la Olimpiada Europeana de Geografie 2024: doua medalii de aur si patru de argint

Citeste si ...

Echipa Romaniei a reusit sa obtina rezultate exceptionale la cea de-a X-a editie a Olimpiadei Europene de Geografie, desfasurata in perioada 28 iunie – 4 iulie 2024 la Belgrad si Kopaonik, Serbia. Potrivit informatiilor transmise miercuri de Ministerul Educatiei, elevii romani au cucerit un total de opt medalii, dintre care doua de aur, patru de argint si doua de bronz.

Lotul de seniori al Romaniei a fost compus din patru elevi de exceptie, care au reusit sa se evidentieze prin cunostintele si abilitatile lor in domeniul geografiei:

  • Daniel Nicolae Hanganu de la Colegiul National Iasi a obtinut medalia de aur
  • Andrei-Ioan Moga de la Colegiul National „Garabet Ibraileanu” Iasi a castigat medalia de argint
  • Alex-Darius Topai de la Colegiul National „Onisifor Ghibu” Oradea s-a intors acasa cu o medalie de bronz
  • Mihnea-Ioan Șutoiu de la Colegiul National „Nicolae Titulescu” Pucioasa a obtinut de asemenea o medalie de bronz

Juniorii romani, la inaltime la Olimpiada Europeana de Geografie

Și echipa de juniori a Romaniei a stralucit la aceasta competitie internationala, demonstrand ca geografia are un viitor promitator in tara noastra. Cei patru elevi care au reprezentat Romania au fost:

  • Cosmin-Ioan Dulgheru de la Colegiul National „Gheorghe Rosca Codreanu” Barlad – medalie de aur si cel mai mare punctaj obtinut la juniori
  • Cristina-Daria Toderici de la Liceul Teoretic „Adam Müller Guttennbrunn” Arad – medalie de argint
  • Andrei-Marius Țiplic de la Colegiul National „Gheorghe Lazar” Sibiu – medalie de argint
  • Paul-Ioan Țiplic de la Colegiul National „Gheorghe Lazar” Sibiu – medalie de argint

Doi profesori dedicati au coordonat loturile Romaniei

In spatele acestor rezultate remarcabile se afla munca si dedicatia a doi profesori exceptionali care au pregatit si coordonat loturile Romaniei la aceasta olimpiada:

  • Prof. Mihaela Florina Alexandru, inspector in Ministerul Educatiei
  • Prof. Mihaela Cornelia Fiscutean de la Colegiul National Iasi

Ministerul Educatiei a transmis felicitari tuturor elevilor care au participat si au obtinut aceste rezultate deosebite. Totodata, institutia a exprimat recunostinta pentru toti cei care sprijina excelenta in educatie si contribuie la formarea viitorului prin dedicarea si sustinerea lor.

Citeste si...
Rusia si Uzbekistanul pornesc un nou proiect nuclear in Asia Centrala

„Felicitari, copii! Felicitari si recunostinta tuturor celor care sprijina excelenta in educatie si contribuie la formarea viitorului prin dedicarea si sustinerea lor! Multumiri parintilor pentru sprijinul neconditionat al copiilor”, a transmis Ministerul Educatiei.

12 medalii obtinute de Romania la cele 10 editii ale Olimpiadei Europene de Geografie

Participarea Romaniei la Olimpiada Europeana de Geografie are deja o traditie, iar performantele obtinute de-a lungul anilor demonstreaza valoarea si pregatirea deosebita a elevilor romani in acest domeniu. In cele 10 editii ale competitiei la care a participat pana acum, Romania a cucerit un total de 12 medalii:

EditiaMedalii de AurMedalii de ArgintMedalii de BronzTotal
20242428
Precedente1214
Total36312

Aceste rezultate plaseaza Romania printre tarile cu cele mai bune performante la Olimpiada Europeana de Geografie, demonstrand inca o data calitatea sistemului educational romanesc si pasiunea elevilor pentru aceasta disciplina.

Succesul elevilor romani la Olimpiada Europeana de Geografie din acest an este o dovada in plus a potentialului si valorii tinerilor din Romania. Prin munca, dedicarea si sprijinul profesorilor si parintilor, acesti elevi reusesc sa atinga performante remarcabile si sa reprezinte cu cinste tara la competitii internationale.

Speram ca exemplul lor sa inspire si mai multi tineri sa isi urmeze pasiunile si sa investeasca in educatia lor. Distribuie acest articol daca vrei sa le arati si altora de ce suntem mandri de elevii nostri si ce viitor promitator are Romania!

Sursa imaginii: Captura de ecran.
Subiecte abordate in articol: Olimpiada Europeana de Geografie, performante elevi romani, excelenta in educatie, viitorul Romaniei

Datele prezentate in acest articol provin din comunicatul oficial al Ministerului Educatiei si informatiile publice despre editiile anterioare ale Olimpiadei Europene de Geografie.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Ultimele articole