24.9 C
București
24 iulie 2024

Peste 7.400 de elevi absenti la proba de Matematica de la Evaluarea Nationala 2024

Citeste si ...

Examenul de Evaluare Nationala 2024 a inregistrat joi, 27 iunie, un numar record de absenti la proba de Matematica. Potrivit datelor comunicate de Ministerul Educatiei, 7.454 de elevi din cei 160.467 inscrisi nu s-au prezentat la examen. Acest lucru reprezinta cel mai mare numar de absenti la o proba din ultimii ani.

Din totalul de 160.467 de candidati inscrisi, doar 153.013 au fost prezenti in sali pentru a sustine testarea la Matematica. Desi numarul absentilor este ingrijorator, Ministerul Educatiei a precizat ca nu s-au inregistrat eliminari din examen pentru frauda sau alte nereguli.

Subiecte si bareme publicate la ora 15:00

La finalul probei, Centrul National de Politici si Evaluare in Educatie a facut publice subiectele si baremele de corectare, incepand cu ora 15:00. Elevii au putut astfel sa-si verifice rezolvarile si sa-si faca o prima impresie asupra dificultatii subiectelor.

Examenul de Evaluare Nationala 2024 a fost marcat si de cateva incidente:

  • La proba de Limba si literatura romana au aparut primele „perle” amuzante, precum „Ciresarii culegeau multe cirese” sau „striga cat il tineau putorile”.
  • Un nou scandal cu iz penal a izbucnit la un centru de examen din Gorj, unde se banuieste ca subiectele la Matematica „au rasuflat” inainte de inceperea probei.
Peste 7.400 de elevi absenti la proba de Matematica de la Evaluarea Nationala 2024
Peste 7. 400 de elevi absenti la proba de matematica de la evaluarea nationala 2024

Ultima proba: Limba materna, pe 28 iunie

Elevii mai au de sustinut o singura proba in cadrul Evaluarii Nationale 2024, cea la Limba si literatura materna, programata pentru vineri, 28 iunie. Dupa aceasta, vor urma afisarea rezultatelor si etapa contestatiilor.

Conform calendarului stabilit de Ministerul Educatiei, primele rezultate vor fi afisate pe 3 iulie, pana la ora 14:00. In aceeasi zi, intre orele 16:00 si 19:00, precum si in dimineata zilei urmatoare, intre 8:00 si 12:00, elevii nemultumiti de note vor putea depune contestatii.

Elevii care contesta notele trebuie sa completeze si sa semneze o declaratie prin care confirma ca au luat la cunostinta faptul ca nota se poate modifica in urma reevaluarii, fie in sens crescator, fie in sens descrescator. Pentru elevii minori, documentul trebuie semnat si de parinti sau reprezentantii legali.

Citeste si...
"Iadul pe pamant" - Noua ofensiva rusa in Harkov, si mai devastatoare decat prima

Dupa solutionarea contestatiilor, notele finale la Evaluarea Nationala 2024 vor fi facute publice in data de 9 iulie. Acestea vor conta in proportie de 80% pentru admiterea la liceu, alaturi de media generala a claselor V-VIII, care are o pondere de 20%.

Subiecte abordate in articol: evaluare nationala, absenti matematica, subiecte publicate, calendar evaluare

Sursa datelor: Comunicat Ministerul Educatiei.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Ultimele articole