22.8 C
București
18 iunie 2024

Salarii atractive in constructii: 350.000 de romani au depus solicitari

Industria construcțiilor din România oferă salarii medii de 5.000 lei net pe lună, fiind un angajator dinamic și foarte competitiv, cu peste 350.000 de aplicări primite la începutul anului.

Citeste si ...

Peste 11.000 de locuri de munca in domeniul constructiilor au fost anuntate de angajatori la inceputul acestui an, clasandu-se pe locul al saselea ca sector cu cea mai mare activitate de recrutare din economia romaneasca. Datele companiei de recrutare eJobs releva ca industria de constructii este nu doar un angajator dinamic, ci si unul care ofera salarii foarte bune, cu o medie neta de 5.000 de lei pe luna.

Conform analizei, constructiile reprezinta unul dintre domeniile cele mai competitive din piata muncii, cu peste 350.000 de candidati care au aplicat pentru joburile din acest sector de la inceputul lui 2024. Nevoia de muncitori calificati si necalificati este mare, in special in sezonul calduros, cand numarul proiectelor creste, dar si din cauza faptului ca multi lucratori pleaca sa munceasca in strainatate.

Salarii atractive in constructii: 350.000 de romani au depus solicitari
Salarii atractive in constructii: 350. 000 de romani au depus solicitari

Salarii medii de peste 5.000 de lei net in constructii

Datele Salario, comparatorul salarial al eJobs, arata ca in domeniul constructiilor salariile sunt foarte bune, cu o medie neta de 5.000 de lei pe luna. Acest nivel salarial plaseaza constructiile pe un nivel similar cu ingineria, petrol/gaze sau crewing/casino si peste domenii ca financiar, logistica, productie, auto sau resurse umane.

Printre pozitiile cele mai bine remunerate din industrie se numara:

  • Diriginte de santier – 6.600 lei net
  • Inginer de instalatii – 6.000 lei
  • Inginer proiectant – 6.000 lei
  • Inginer constructii – 6.000 lei
  • Inginer electrician – 5.500 lei
  • Specialist achizitii – 5.200 lei
  • Proiectant de instalatii – 5.200 lei

In schimb, muncitorii calificati si necalificati castiga in medie intre 4.300 si 4.400 lei net pe luna.

Facilitati si beneficii pentru atragerea de candidati

Potrivit Roxanei Draghici, Head of Sales in cadrul eJobs.ro, angajatorii din constructii sunt nevoiti sa ofere salarizari atractive, dar si diverse facilitati si beneficii pentru a-i putea atrage si fideliza pe candidatii cu experienta in domeniu, dar si pe muncitorii calificati si necalificati.

Citeste si...
Acordul de pace Rusia-Ucraina din 2022: Cum ar fi putut arata sfarsitul razboiului

Constructiile reprezinta unul dintre sectoarele cu cele mai multe oferte de munca si salarii competitive, ceea ce a determinat peste 350.000 de romani sa aplice pentru aceste joburi la inceputul acestui an. Combinatia atractiva de beneficii salariale si alte facilitati facute de angajatori a pus constructiile pe harta preferintelor multor candidati in cautarea unui loc de munca bine platit.

Sursa imagini: Unsplash

Subiecte abordate in articol: salarii, constructii, oferte de munca, recrutare

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Ultimele articole

Salarii atractive in constructii: 350.000 de romani au depus solicitari