22.8 C
București
18 iunie 2024

Un contabil si o functionara de la Finantele Ploiesti, arestati pentru trafic de influenta

Citeste si ...

Procurorii DNA au retinut miercuri un contabil si o functionara de la Finantele Ploiesti, acuzati de trafic de influenta si complicitate la trafic de influenta. Cei doi sunt suspectati ca ar fi cerut sume considerabile de bani unui om de afaceri, in schimbul promisiunii de a determina radierea unor firme cu datorii la bugetul statului.

Acuzatiile procurorilor

Conform comunicatului DNA, in perioada ianuarie – iunie 2024, contabilul G.M., direct sau prin intermediul functionarei Nae Nicoleta Lucia, ar fi cerut de la un om de afaceri suma de 60.000 de euro. Din aceasta suma, contabilul ar fi primit initial 5.000 de euro pentru a-si trafica presupusa influenta asupra unor functionari publici din cadrul Oficiului Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Bucuresti.

Procurorii sustin ca cei doi i-ar fi promis omului de afaceri ca vor determina radierea a doua societati comerciale ale acestuia, care inregistrau datorii la bugetul de stat, incalcand astfel normele legale in vigoare.

Flagrantul si masurile luate

Un contabil si o functionara de la Finantele Ploiesti, arestati pentru trafic de influenta
Un contabil si o functionara de la finantele ploiesti, arestati pentru trafic de influenta

In data de 4 iunie, contabilul a fost prins in flagrant de catre ofiterii DNA in timp ce primea de la omul de afaceri suma de 20.000 de euro din totalul pretins initial. Procurorii vor cere arestarea preventiva pentru 30 de zile in cazul celor doi suspecti.

Suspiciunile au legatura si cu alte institutii publice

Desi comunicatul DNA nu precizeaza explicit, este posibil ca ancheta sa vizeze si alte institutii publice implicate in radierea firmelor, nu doar Oficiul Registrului Comertului. Autoritatile par hotarate sa descopere intreaga retea de trafic de influenta in acest caz.

Cazul recent releva inca o data amploarea coruptiei din sistemul public romanesc si necesitatea unor masuri ferme pentru combaterea acestui fenomen. Doar prin actiuni decisive si prin integritate din partea institutiilor statului, increderea cetatenilor poate fi restabilita.

Sursa informatiilor prezentate este comunicatul de presa al DNA.

Ramai la curent cu evolutia acestui caz si distribuie informatiile pentru a creste gradul de constientizare cu privire la coruptie. Lasa un comentariu cu opinia ta despre modul in care autoritatile ar trebui sa abordeze aceste probleme.

Citeste si...
Brasov, unicul oras din Romania finalist in competitia pentru Capitala Verde Europeana 2026

Sursa imaginii: Pixabay

Subiecte abordate in articol: coruptie, trafic de influenta, DNA, retineri, ancheta

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Ultimele articole

Un contabil si o functionara de la Finantele Ploiesti, arestati pentru trafic de influenta