26.6 C
București
25 iunie 2024

Zelenski la Berlin: Reconstructia Ucrainei si consolidarea apararii, prioritatile discutiilor

În vizita sa la Berlin, președintele ucrainean Zelenski a solicitat de la Germania și aliații săi occidental continuarea asistenței militare cruciale pentru apărarea țării împotriva invaziei ruse și reconstrucția ulterioară a infrastructurii și economiei afectate de război.

Citeste si ...

Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski a sosit luni seara la Berlin pentru a se intalni cu cancelarul german Olaf Scholz. Pe agenda discutiilor se afla continuarea ajutorului pentru aparare, extinderea sistemului de aparare aeriana al Ucrainei si productia comuna de arme.

Sprijin militar pentru Ucraina

„Cancelarul Scholz si cu mine vom discuta despre continuarea ajutorului pentru aparare, extinderea sistemului de aparare aeriana al Ucrainei si productia comuna de arme„, a scris Volodimir Zelenski pe reteaua sociala X.

Recent, Germania a autorizat Ucraina sa utilizeze armele germane pentru a lovi tinte in Rusia, un pas semnificativ, avand in vedere reticenta anterioara a Berlinului si a altor tari occidentale de teama unei escaladari a conflictului. De la invazia rusa din februarie 2022, Germania a trecut de la o pozitie traditional pacifista la a deveni al doilea furnizor de ajutoare militare Ucrainei, dupa Statele Unite.

Reconstructia Ucrainei, prioritate

Zelenski la Berlin: Reconstructia Ucrainei si consolidarea apararii, prioritatile discutiilor
Zelenski la berlin: reconstructia ucrainei si consolidarea apararii, prioritatile discutiilor

Zelenski va participa marti si miercuri la Berlin si la o Conferinta dedicata reconstructiei Ucrainei, care va reuni reprezentanti ai guvernelor si ai sectorului privat, inclusiv zece prim-ministri.

Solutiile urgente pentru sectorul energetic al Ucrainei vor fi prima noastra prioritate„, a afirmat presedintele ucrainean.

In cadrul vizitei sale, Zelenski se va intalni si cu presedintele federal Frank-Walter Steinmeier si cu presedinta Bundestagului, Bärbel Bas. De asemenea, el va vizita o baza militara unde sunt antrenati soldatii ucraineni, subliniind cooperarea militara stransa dintre cele doua tari.

Conferinta la nivel inalt pentru pacea in Ucraina

Pe langa vizita sa in Germania, presedintele Zelenski va participa sambata si duminica in Elvetia la o „Conferinta la nivel inalt privind pacea in Ucraina”. Evenimentul va reuni peste 90 de tari, dar nu va include Rusia sau China, accentuand astfel izolarea diplomatica a Moscovei in contextul actualului conflict.

Cu eforturi sustinute pentru consolidarea apararii si reconstructia tarii, autoritatile ucrainene spera sa isi mentina rezistenta in fata agresiunii Rusiei si sa restabilizeze economia si infrastructura afectate de razboi.

In acelasi timp, Rusia continua sa fie izolata diplomatic de majoritatea natiunilor lumii pentru decizia sa de a declansa un razboi nejustificat in Ucraina.

Situatia ramane extrem de volatila, iar rezolvarea conflictului prin mijloace diplomatice si consolidarea securitatii in regiune reprezinta prioritati majore pentru toti actorii implicati.

Impartaseste aceasta stire si lasa un comentariu cu opinia ta!

Citeste si...
Radu Mazare eliberat dupa doar 5 ani de inchisoare. Instanta a luat o decizie controversata

Sursa imaginii: Social Media

Subiecte abordate in articol: razboi rusia ucraina volodimir zelenski conferinta

Articolul se bazeaza pe anuntul facut de presedintele Zelenski pe reteaua sociala X si pe informatiile furnizate de AFP si Agerpres.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Ultimele articole