23.8 C
București
17 iunie 2024

Alegeri locale 2024: Scandal urias dupa contestarea rezultatelor in Sectorul 2 al Capitalei

Citeste si ...

Tensiunile au atins cote maxime in noaptea alegerilor locale din Bucuresti, cand candidatul invins pentru Primaria Sectorului 2, Radu Mihaiu, a contestat rezultatele si a acuzat nereguli in numararea voturilor. Rares Hopinca, candidatul aliantei PSD-PNL, a fost declarat castigator cu o diferenta de doar cateva sute de voturi fata de contracandidatul sau.

Mihaiu, primarul in functie al Sectorului 2, a mers insotit de sustinatori la sediul Biroului Electoral pentru a cere renumararea voturilor de la o sectie de votare, unde sustine ca i-au fost acordate gresit voturile unui alt candidat.

„Am venit aici sa cer renumararea voturilor la o sectie unde in dreptul meu pe procesul verbal au fost puse voturile unui alt candidat”, a declarat Radu Mihaiu pentru Antena3.ro.

Acuzatii de abuz si presiuni asupra membrilor Biroului Electoral

Alegeri locale 2024: Scandal urias dupa contestarea rezultatelor in Sectorul 2 al Capitalei
Alegeri locale 2024: scandal urias dupa contestarea rezultatelor in sectorul 2 al capitalei

Adversarul sau politic, Rares Hopinca, a acuzat la randul sau ca Mihaiu incearca sa puna presiuni inadecvate asupra membrilor Biroului Electoral pentru a anula unele procese verbale si a relua numararea in sectiile unde crede ca a pierdut.

„Intr-adevar, actualul primar nu recunoaste rezultatul votului si am fost informati ca pune presiune pe acestia pentru anularea unor procese verbale, reluarea numaratorii in diferite sectii unde dansul considera ca a pierdut”, a precizat Hopinca la Sinteza Zilei.

Intreaga situatie s-a inrautatit rapid, iar Jandarmeria a fost nevoita sa intervina dupa ce mai multi sustinatori au incercat sa intre in sediul Biroului Electoral, incalcand legislatia electorala.

„Intreaga situatie e pe muchie de cutit”, a avertizat Radu Mihaiu asupra tensiunilor sporite, potrivit Antena3.ro.

Conform rezultatelor partiale, Rares Hopinca a obtinut 43,25% din voturi (49.170 de voturi), in timp ce Radu Mihaiu a primit 42,69% (48.531 de voturi), o diferenta de doar cateva sute de voturi.

Scandalul de la Biroul Electoral al Sectorului 2 ilustreaza inca o data cat de tensionata si impartita este societatea romaneasca in anii electorali. Indiferent de rezultatul final, e important ca toate contestatiile sa fie solutionate in mod legal si transparent pentru a evita escaladarea unor astfel de incidente.

In urmatoarele saptamani, noua administratie a Sectorului 2 va trebui sa actioneze rapid pentru a aplatiza valurile si a restabili unitatea in randul comunitatii locale. Doar printr-un dialog deschis si respect reciproc se poate recastiga increderea cetatenilor.

Sursa imaginii: Facebook

Citeste si...
Pensionarii care nu vor beneficia de majorarea pensiilor incepand cu septembrie 2024

Subiecte abordate in articol: Alegeri locale 2024 Sectorul 2 Bucuresti Radu Mihaiu Rares Hopinca Biroul Electoral

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Ultimele articole

Alegeri locale 2024: Scandal urias dupa contestarea rezultatelor in Sectorul 2 al Capitalei