23.8 C
București
17 iunie 2024

Apple lanseaza strategia de inteligenta artificiala si parteneriat cu OpenAI

La WWDC 2024, Apple a dezvăluit funcții impresionante de inteligență artificială, incluzând o versiune actualizată a asistentului Siri alimentată de ChatGPT, crearea de emoji și rezumate de e-mail. Parteneriatul cu OpenAI marchează o cotitură majoră pentru compania tech.

Citeste si ...

O revolutie in domeniul inteligentei artificiale a avut loc la Conferinta Mondiala a Dezvoltatorilor Apple (WWDC) de anul acesta. Intr-un eveniment asteptat cu nerabdare, CEO-ul Tim Cook a anuntat o serie de functii alimentate de inteligenta artificiala si un parteneriat strategic cu OpenAI. Aceasta decizie marcheaza o cotitura pentru compania care a evitat mult timp sintagma „inteligenta artificiala”.

Apple integreaza ChatGPT si lanseaza „Inteligenta Apple”

In cadrul prezentarii de aproape doua ore, Tim Cook a dezvaluit „Inteligenta Apple” – o gama larga de imbunatatiri alimentate de inteligenta artificiala. Printre acestea se numara o revigorare a asistentului virtual Siri, care va putea indeplini sute de sarcini suplimentare cu ajutorul ChatGPT-ului.

Crearea de emoji si rezumate de e-mail cu ajutorul tehnologiei interne

Utilizatorii Apple vor putea crea propriile emoji bazate pe instructiuni lingvistice si vor putea genera rezumate ale e-mailurilor din inbox folosind tehnologia interna a gigantului tehnologic. Craig Federighi, vicepresedintele senior al diviziei de inginerie software, a declarat ca „Inteligenta Apple” plaseaza modelele de IA „chiar in centrul iPhone-ului, iPad-ului si Mac-ului dvs.” si „va protejeaza confidentialitatea la fiecare pas”.

Actualizarile vin gratuit cu iOS 18, dar nu toate functiile vor fi disponibile pe dispozitivele mai vechi

Apple lanseaza strategia de inteligenta artificiala si parteneriat cu OpenAI
Apple lanseaza strategia de inteligenta artificiala si parteneriat cu openai

Aceste actualizari vor fi disponibile gratuit in sistemul de operare iOS 18 al Apple, care urmeaza sa fie lansat pana la sfarsitul anului. Cu toate acestea, suita completa de functii va functiona doar pe modelele mai recente de iPhone, iPad si Macbook.

Reactii contrastante din partea liderilor din industria tehnologica

CEO-ul OpenAI, Sam Altman, s-a declarat „foarte fericit” sa se asocieze cu Apple pentru a integra ChatGPT in produsele companiei. Insa miliardarul Elon Musk, fondatorul rivalei xAI, a criticat dur parteneriatul, sustinand ca Apple nu poate garanta confidentialitatea datelor utilizatorilor o data ce acestea sunt partajate cu OpenAI, si ca „va vinde pe garla”.

„Acest lucru reprezinta o incalcare inacceptabila a securitatii”, a spus Musk, care conduce Tesla si SpaceX. „Și vizitatorii vor trebui sa-si lase dispozitivele Apple la usa, unde vor fi depozitate intr-o cusca Faraday.”

Investitorii nu sunt impresionati de anunturile de la WWDC

Cu toate acestea, investitorii par sa nu fi fost impresionati de anunturile facute luni, actiunile Apple scazand cu aproape 2%.

Citeste si...
Ceasul Samsung Galaxy Watch nu porneste? Iata 4 moduri de a rezolva problema

Apple se confrunta cu presiuni crescande pentru a demonstra ca tine pasul cu rivalele Microsoft si Google in cursa pentru lansarea inteligentei artificiale. Prin parteneriatul cu OpenAI si noile functii „Inteligenta Apple”, compania isi propune sa se diferentieze de concurenta prin accent pe confidentialitatea datelor. Cu toate acestea, ramane de vazut daca aceste masuri vor fi suficiente pentru a convinge investitorii si a castiga increderea consumatorilor pe termen lung.

Distribuie acest articol sau lasa un comentariu pentru a afla ce cred alti cititori despre strategia Apple in ceea ce priveste inteligenta artificiala!

Sursa imaginii: Apple Inc.

Subiecte abordate in articol: Inteligenta artificiala, Apple, tehnologie, WWDC, OpenAI

Acest articol este bazat pe raportarea de stiri si anuntul oficial facut de Apple si CEO-ul Tim Cook la Conferinta Mondiala a Dezvoltatorilor din 2024.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Ultimele articole

Apple lanseaza strategia de inteligenta artificiala si parteneriat cu OpenAI