22.8 C
București
19 iunie 2024

Cum sa stergeti aplicatii pe Android care vor sa se dezinstaleze

Nu vă mai bateți capul cu aplicațiile preinstalate sau cele cu privilegii de admin. Folosiți aceste trucuri pentru a le dezinstala rapid de pe Android!

Citeste si ...

Ati ajuns aici, probabil pentru ca ati realizat ca exista o aplicatie pe care nu o puteti sterge doar apasand lung pe pictograma. In acest articol, va vom arata cum sa stergeti aplicatiile pe Android care nu se dezinstaleaza in mod obisnuit.

Exista trei motive principale pentru care nu puteti dezinstala o anumita aplicatie:

 1. Este o aplicatie de sistem. Acestea sunt necesare pentru functionarea telefonului. In general, ele joaca roluri critice, asa ca este bine sa le pastrati.
 2. Este o aplicatie preinstalata. Aplicatiile preinstalate sunt instalate pe dispozitivul dvs. inainte de a-l cumpara. Chiar daca resetati la setarile din fabrica, aceste aplicatii vor ramane. Un exemplu clasic de aplicatie preinstalata pe care multi utilizatori incearca sa o elimine este Samsung Pay.
 3. Este protejata de privilegii de administrator. Unele aplicatii necesita privilegii de administrator pentru a functiona, ceea ce le poate proteja impotriva dezinstalarii.

Cum sa dezactivati aplicatii

Unele aplicatii preinstalate pur si simplu nu vor pleca. In loc sa treceti printr-un proces lung pentru a le dezinstala manual, le puteti dezactiva. Dezactivarea unei aplicatii o impiedica sa foloseasca resursele sistemului, dar ramane instalata si ocupa in continuare spatiu pe hard disk.

Pentru a dezactiva o aplicatie:

 1. Mergeti la Setari > Aplicatii.
 2. Gasiti aplicatia pe care doriti sa o dezactivati si atingeti-o. Daca optiunea Dezinstalare este gri sau nu este prezenta, selectati Dezactivare.

Unele aplicatii nu va vor permite sa le dezactivati. In acest caz, incercati urmatoarele metode pentru a le dezinstala.

Cum sa stergeti aplicatii cu privilegii de administrator

Unele aplicatii primesc acces de administrator Android. Acestea vor impiedica dezinstalarea lor, cu exceptia cazului in care le revocati privilegiile de administrator. Uneori, malware-ul poate folosi privilegiile de administrator pentru a cauza haos pe telefonul dvs. Daca banuiti ca aveti malware, consultati ghidul nostru pentru a-l elimina.

Pentru a face acest lucru:

 1. Deschideti Setari > Biometrie si securitate.
 2. Selectati Alte setari de securitate.
 3. Atingeti Aplicatii admin dispozitiv.
 4. Gasiti aplicatia pe care doriti sa o eliminati si atingeti glisorul pentru a revoca privilegiile de administrator. Este posibil sa trebuiasca sa atingeti aplicatia si sa selectati Dezactivare pe unele modele.
 5. Reveniti la Setari > Aplicatii.
 6. Gasiti aplicatia pe care doriti sa o dezinstalati si atingeti-o. Selectati Dezinstalare.
Citeste si...
Oamenii de stiinta au reinventat ciocolata – la fel de delicioasa, dar fara zahar!

Cum sa stergeti aplicatii cu Android Debug Bridge (ADB)

Aceasta este optiunea cea mai indelungata, dar este garantata sa dezinstaleze orice aplicatie de pe telefonul dvs. Android. Va recomandam sa fiti atenti daca incercati aceasta abordare, deoarece dezinstalarea aplicatiilor gresite poate deteriora mai multe functii ale telefonului. Nota: Puteti folosi ADB si pentru a instala aplicatii.

Mai intai, trebuie sa activati depanarea USB pe telefon. Pentru a face acest lucru:

 1. Deschideti Setari > Despre telefon.
 2. Derulati in jos si atingeti Informatii software.
 3. Atingeti de 7 ori Numar de compilare si introduceti codul PIN de securitate cand vi se solicita. Veti vedea mesajul „Acum esti in modul dezvoltator”.
 4. Reveniti la Setari si atingeti Optiuni dezvoltator.
 5. Gasiti Depanare USB si atingeti pentru a activa.
 6. Conectati telefonul la PC si asigurati-va ca transferul de fisiere USB este activat. Este posibil sa primiti un mesaj care spune „Permiteti depanarea USB?”. Daca este asa, selectati Permiteti.

Apoi, va trebui sa obtineti SDK Platform Tools de la Android. Accesati pagina oficiala de descarcare a software-ului ADB de la Android si descarcati pachetul pentru sistemul dvs. de operare. Android ofera software pentru Windows, Mac OS si Linux. Extrageti fisierele din arhiva descarcata.

Pentru a dezinstala aplicatii folosind acest software, trebuie sa cunoasteti numele pachetului aplicatiei. Nu este usor sa gasiti numele pachetului, dar aplicatia App Inspector va poate dezvalui acest lucru. Pentru a o instala si a gasi numele pachetului, procedati astfel:

 1. Deschideti aplicatia Google Play Store. Cautati App Inspector. Instalati si deschideti aplicatia.
 2. Gasiti aplicatia pe care doriti sa o dezinstalati si atingeti-o. Notati numele pachetului.

Apoi, utilizati fereastra Comanda (sau Terminalul pe Mac) pentru a accesa telefonul prin ADB. Pentru a face acest lucru:

 1. Daca utilizati Windows, deschideti folderul care contine fisierele ADB, tineti apasat tasta Shift si faceti clic dreapta oriunde pe ecran. Selectati Deschidere fereastra de comanda aici. Pe Mac, deschideti aplicatia Terminal, tastati cd, apasati spatiu, apoi trageti folderul ADB in fereastra Terminal. In final, apasati Enter.
 2. In oricare dintre ferestre, tastati ./adb uninstall, apasati spatiu, introduceti numele pachetului, apoi apasati Enter.
Citeste si...
OnePlus depaseste iPhone in calitatea fotografiilor de noapte

De exemplu, daca doriti sa dezinstalati App Inspector, ati tasta:

./adb uninstall bg.projectoria.appinspector

Daca reuseste, fereastra ar trebui sa afiseze un mesaj care spune „Success”. Și gata – aplicatia dvs. va fi acum dezinstalata.

Aplicatiile incapatanate, gata!

Cum sa stergeti aplicatii pe android care vor sa se dezinstaleze
Cum sa stergeti aplicatii pe android care vor sa se dezinstaleze

Speram ca una dintre aceste metode v-a ajutat sa eliminati acea aplicatie incapatanata. Utilizarea instrumentului ADB dureaza cel mai mult pentru configurare, dar odata facut acest lucru, este usor sa eliminati rapid toate acele aplicatii nefolosite.

Cu toate acestea, oricare dintre metodele de mai sus ar trebui sa va ajute sa eliminati aplicatiile nedorite de pe dispozitivul Android. Folositi-le cu atentie si bucurati-va de spatiul suplimentar de stocare si performanta imbunatatita pe care o veti obtine. Și nu ezitati sa cereti ajutor daca va impiedicati de probleme – comunitatea tehnologica este intotdeauna gata sa va sprijine!

Sursa imagini: Pexels

Subiecte abordate in articol: Android, aplicatii, dezinstalare, sistem, administrator

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Ultimele articole

Cum sa stergeti aplicatii pe android care vor sa se dezinstaleze