26.6 C
București
25 iunie 2024

Google ataca esecurile cibernetice ale Microsoft in efortul de a atrage clienti

Google face mișcări agresive pentru a atrage clienți corporați și guvernamentali de la Microsoft, exploatând breșele recente de securitate ale rivalului și oferind reduceri generoase.

Citeste si ...

Google pariaza pe esecurile foarte mediatizate ale companiei Microsoft Corp. in domeniul securitatii cibernetice – impreuna cu reduceri semnificative – pentru a convinge clientii corporati si guvernamentali sa utilizeze software-ul de productivitate al gigantului cautarii in locul Office.

Agentiile guvernamentale care trec 500 sau mai multi utilizatori la Google Workspace Enterprise Plus pentru trei ani vor primi un an gratuit si vor fi eligibile pentru o „reducere semnificativa” pentru restul contractului, a declarat Andy Wen, directorul senior de management al produsului pentru Workspace. Divizia Alphabet Inc. ofera 18 luni gratuite clientilor corporativi care semneaza un contract de trei ani, o reducere substantiala dupa aceea si servicii de raspuns la incidente de la divizia de securitate Mandiant a Google. Toti clientii vor primi servicii gratuite de consultanta pentru a-i ajuta sa faca trecerea.

Atacul Frontal al Google

Google a lansat o ofensiva ferma impotriva rivalului sau Microsoft, criticand public esecurile in materie de securitate cibernetica ale gigantului tehnologic. Compania a publicat un document tehnic in care detaliaza modul in care solutiile sale de productivitate si securitate sunt superioare ofertei Microsoft.

Miscarea agresiva marcheaza o schimbare in strategia Google, care pana acum a adoptat o abordare mai putin confruntationala in competitia cu Microsoft pe piata software-ului de birou. Insa, recentele incidente de securitate majore care au afectat clientii Microsoft, precum si costurile asociate remedierii acestora, au determinat Google sa treaca la ofensiva.

„Clientii nostri sunt ingrijorati de riscurile de securitate asociate produselor Microsoft si cauta alternative mai sigure,” a declarat Andy Wen. „Prin combinarea solutiilor noastre de productivitate de top cu serviciile de securitate avansate ale Mandiant, putem oferi un pachet complet care raspunde nevoilor lor.”

Google ataca esecurile cibernetice ale microsoft in efortul de a atrage clienti
Un magazin microsoft din new york. Fotograf: yuki iwamura/bloomberg

Reduceri Atractive pentru a Parasi Microsoft Office

Pentru a face oferta si mai tentanta, Google ofera reduceri semnificative clientilor care trec de la Microsoft Office la Google Workspace.

  • Agentii guvernamentale: un an gratuit pentru trecerea a 500+ utilizatori la Google Workspace Enterprise Plus (contract de 3 ani), plus reducere „semnificativa” pentru restul contractului.
  • Clienti corporativi: 18 luni gratuite pentru contracte de 3 ani, urmata de o reducere substantiala si servicii de raspuns la incidente de la Mandiant.
  • Toti clientii: servicii gratuite de consultanta pentru a facilita migrarea.
Citeste si...
Xiaomi va cuceri lumea auto cu un nou SUV care va face praf Tesla!

Aceste reduceri substantiale, combinate cu promisiunea unei securitati cibernetice imbunatatite, reprezinta o provocare serioasa pentru dominatia Microsoft pe piata software-ului de birou.

Imbunatatiri de Securitate Cheie

Documentul tehnic al Google subliniaza cateva puncte cheie in care solutiile sale depasesc oferta Microsoft din perspectiva securitatii:

  1. Protectie imbunatatita impotriva amenintarilor: Google afirma ca sistemele sale de intelligence artificiala (AI) pentru detectarea amenintarilor sunt superioare concurentilor, permitand identificarea si blocarea atacurilor cibernetice sofisticate.
  2. Actualizari de securitate mai rapide: Datorita arhitecturii cloud, Google poate implementa actualizari de securitate aproape instantaneu pentru toti clientii, in timp ce actualizarile Microsoft pot dura luni de zile.
  3. Criptare end-to-end: Toate datele din Google Workspace sunt criptate end-to-end in timp real, asigurand o protectie suplimentara impotriva accesului neautorizat.
  4. Experienta de utilizator mai sigura: Interfata Google Workspace este proiectata pentru a reduce riscul de exploatare a erorilor umane, o cauza frecventa a breselor de securitate.

In ciuda ofensivei agresive, multe organizatii ar putea ramane reticente in a parasi ecosistemul Microsoft datorita costurilor si eforturilor asociate migrarii. Cu toate acestea, miscarea Google reprezinta o provocare serioasa pentru dominatia Microsoft si ar putea forta gigantul tehnologic sa abordeze rapid lacunele de securitate.

Lupta pentru suprematie in domeniul securitatii cibernetice si al productivitatii la birou este departe de a se fi incheiat. Clientii corporati si guvernamentali vor examina cu atentie ofertele ambelor companii, cantarind avantajele securitatii si ale economiilor de costuri. Indiferent de castigator, consumatorii ar putea fi marii beneficiari ai acestei competitii acerbe.

Sursa: Bloomberg

Sursa imagini: Getty Images

Subiecte abordate in articol: securitate cibernetica, Google, Microsoft, software de productivitate, reduceri

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Ultimele articole