34 C
București
18 iunie 2024

Google lanseaza Chromebook Plus cu caracteristici AI integrate in ChromeOS

Google a anunțat noua generație de laptopuri Chromebook Plus cu funcții AI integrate precum Help Me Write, fundal video AI, editor Magic pentru fotografii și acces direct la asistentul Gemini.

Citeste si ...

Google a anuntat marti ca se alatura trendului laptop-urilor cu AI prin integrarea unor noi functii inteligente in noua generatie de computere Chromebook Plus. Cele mai recente inovatii includ „Help Me Write” (Ajutor la redactare), fundaluri video generate de AI pentru videoconferinte, editor Magic pentru editarea fotografiilor, precum si acces direct la asistentul virtual Gemini de la Google, direct de pe ecranul de pornire al Chromebook-ului.

Functiile AI de ultima generatie aduse in ChromeOS

„Help Me Write” foloseste inteligenta artificiala pentru a ajuta utilizatorii sa creeze texte de la zero pe baza unor indicatii sau pentru a rescrie continutul existent, schimbandu-i tonul, lungimea sau reformulandu-l in intregime. Functia de fundal video genereaza medii virtuale care pot fi utilizate in orice aplicatie de videoconferinta, pe baza unor prompt-uri incluse.

Magic Editor, accesibil in aplicatia Google Photos, permite editarea obiectelor dintr-o fotografie prin atingere sau incercuire, urmata de redimensionare sau repozitionare printr-o miscare de rasucire. De asemenea, sugestiile contextualizate pot fi utilizate pentru a imbunatati iluminarea si fundalul in imagini.

Accesul direct la asistentul AI Gemini pe Chromebook Plus

Google lanseaza Chromebook Plus cu caracteristici AI integrate in ChromeOS
Google lanseaza chromebook plus cu caracteristici ai integrate in chromeos

Pe noul Chromebook Plus, Gemini poate fi accesat printr-o atingere pe pictograma de pe ecranul principal. Google ofera, de asemenea, noilor utilizatori un abonament gratuit de 12 luni la planul premium Google One AI, care include acces la Gemini Advanced, 2TB de spatiu de stocare si integrarea lui Gemini in Docs, Sheets, Slides, Gmail si alte aplicatii.

„Acest demers semnifica incorporarea de catre Google a AI si apararea pozitiei sale ca principal mijloc de accesare a informatiilor si de realizare a sarcinilor online, pozitie amenintata de OpenAI si investitiile Microsoft in AI,” a explicat Ross Rubin, analistul principal de la Reticle Research, o firma de consultanta pentru tehnologie din New York.

Nevoie de reinnoire pentru Chromebook-uri

„Chromebook-urile aveau nevoie de o reimprospatare. Experienta a devenit invechita,” a afirmat Mark N. Vena de la SmartTech Research din Las Vegas. „Laptop-urile Chromebook Plus reprezinta un pas inainte, dar abordarea Microsoft/Qualcomm are un avantaj major,” a adaugat el, referindu-se la laptop-urile Copilot+ alimentate de procesoare cu unitati de procesare neurala (NPU) optimizate pentru operatiuni AI.

Citeste si...
Cum sa rezolvi problema reCAPTCHA cand nu functioneaza

Integrare AI fara precedent

Google lanseaza Chromebook Plus cu caracteristici AI integrate in ChromeOS
Acer chromebook plus 516 ge dispune de un design axat pe jocuri si utilizeaza instrumente de productivitate ai generative pentru creatie si colaborare in chromeos si aplicatii adobe. (credit imagine: acer)

Anuntul Google nu se compara cu functia Recall a laptop-urilor Copilot+, care permite utilizatorilor sa gaseasca informatii intalnite anterior pe PC prin cautare contextuala si limbaj natural. Cu toate acestea, „Chromebook Plus arata ca se pot face multe cu AI chiar si fara un chip de ultima generatie cu NPU,” a remarcat Rubin.

„Chromebook Plus reprezinta cea mai stransa integrare a produselor Google pe care am vazut-o pana acum,” a continuat el. „Google leaga impreuna o multime de produse, dar aceasta integrare este remarcabila prin amploarea sa.”

Desi au fost traditional mai ieftine decat laptop-urile Windows, noile modele Chromebook Plus precum cele anuntate de Acer se suprapun din ce in ce mai mult cu laptop-urile principale. Spre exemplu, Acer Chromebook Plus Spin 714 va costa 749,99 dolari, iar modelul de gaming 516 GE va costa 699,99 dolari.

Google a facut, de asemenea, un avant-gout al altor functii AI viitoare pentru Chromebook Plus, inclusiv rezumate pentru site-uri web si PDF-uri, prezentarea aplicatiilor si ferestrelor deschise la autentificare, un mod Focus pentru concentrare si control vocal fara maini alimentat de AI.

Pentru a ramane competitiva, Google trebuie sa continue dezvoltarea caracteristicilor AI, atat pentru dispozitivele mobile, cat si pentru cele desktop. Chromebook Plus este doar inceputul unei noi ere a productivitatii asistate de AI pentru utilizatorii ChromeOS.

Impartaseste aceasta stire cu prietenii tai interesati de tehnologie! Lasa un comentariu mai jos si spune-ne ce parere ai despre noile laptop-uri Chromebook Plus echipate cu AI de la Google.

Sursa imaginii: Acer

Subiecte abordate in articol: Chromebooks, AI, Google, Experienta utilizator, Productivitate

(Bazat pe rapoartele oficiale si analizele expertilor din industria IT si de specialitate)

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Ultimele articole

Google lanseaza Chromebook Plus cu caracteristici AI integrate in ChromeOS