28.5 C
București
19 iunie 2024

Internetul prin satelit Starlink a ajuns in sectorul medical din Indonezia

Elon Musk a lansat serviciul de internet prin satelit Starlink în centrele medicale îndepărtate din Indonezia, promițând accesul la informații vitale pentru milioane de oameni. Această inițiativă, susținută de guvern, va îmbunătăți furnizarea serviciilor de sănătate în întregul arhipelag.

Citeste si ...

Elon Musk a adus serviciul de internet Starlink in centrele medicale din Indonezia indepartate. Magnatul miliardar a lansat duminica, alaturi de ministrul indonezian al Sanatatii, Budi Gunadi Sadikin, accesul la internet prin satelitii SpaceX pentru a imbunatati furnizarea serviciilor medicale in arhipelagul vast.

Miliardarul a promis acces la informatii pentru milioane de oameni

Ajuns pe insula Bali cu un avion privat, Elon Musk a participat la ceremonia de lansare a Starlink la un centru comunitar de sanatate din capitala provinciei, Denpasar. Purtand o camasa verde, omul de afaceri a subliniat ca disponibilitatea serviciului sau de internet prin satelit in Indonezia le va permite milioanelor de oameni din zonele indepartate ale tarii sa acceseze internetul.

Elon Musk in fata unei harti a lumii cu logo starlink
Internetul prin satelit starlink a ajuns in sectorul medical din indonezia

„Sunt foarte incantat sa aduc conectivitate in locuri cu conectivitate scazuta. Daca ai acces la internet, poti invata orice”, a declarat Musk.

Indonezia, cu peste 270 de milioane de locuitori si trei fusuri orare, a reprezentat o provocare pentru furnizarea accesului la informatii in toate colturile arhipelagului.

Lansarea de duminica a vizat trei centre de sanatate, doua in Bali si unul pe insula indepartata Aru din Maluku. Un videoclip prezentat la eveniment a aratat cum vitezele mari ale internetului vor permite introducerea in timp real a datelor medicale pentru a combate mai eficient problemele precum malnutritia si dezvoltarea intarziata.

Intrebat daca are de gand sa investeasca si in industria auto din Indonezia, Musk a spus ca Starlink este acum prioritatea:

„Concentram acest eveniment pe Starlink si pe beneficiile pe care conectivitatea le aduce insulelor indepartate. Cred ca este cu adevarat pentru a sublinia importanta conectivitatii la internet, cat de mult din aceasta poate salva viata.”

Guvernul indonezian incearca de mult sa atraga Tesla sa deschida fabrici de vehicule electrice, sperand sa valorifice resursele bogate de nichel. Insa Elon Musk urmeaza sa se intalneasca luni cu presedintele Joko Widodo pentru a discuta in principal despre extinderea Starlink.

Citeste si...
Un Cutremur Devastator de Magnitudine 9 si un Tsunami Gigant de peste 30 de Metri Ameninta Coasta de Vest a Americii in Urmatoarele Decenii

Ministrul Comunicatiilor, Budi Arie Setiadi, a precizat ca desi Starlink este acum disponibil comercial, guvernul va focaliza initial serviciile pe regiunile indepartate si mai putin dezvoltate.

Inainte de lansare, Starlink a primit permisiunea de a furniza internet consumatorilor casnici si retele, dupa ce a obtinut licenta VSAT. SpaceX detine aproximativ 60% din cei 7.500 de sateliti care orbiteaza Pamantul, dominand piata internetului prin satelit.

Indonezia este a treia tara din Asia de Sud-Est unde opereaza Starlink, dupa ce Malaezia a acordat o licenta anul trecut, iar o firma din Filipine a semnat un acord cu SpaceX in 2022. Serviciul este, de asemenea, utilizat pe scara larga in Ucraina de armata, spitale si organizatii de ajutor umanitar.

In domeniul sanatatii, conectivitatea la internet este esentiala pentru furnizarea ingrijirii medicale in zonele indepartate si subdezvoltate. Initiativa lui Elon Musk de a aduce Starlink in Indonezia promite sa imbunatateasca accesul la informatii vitale si servicii medicale pentru milioane de oameni. Desi initial s-a concentrat pe proiectul de internet prin satelit, este de asteptat ca magnatul tehnologiei sa exploreze si investitii in industria auto locala, care ar putea valorifica resursele naturale ale tarii. Impreuna cu guvernul indonezian, Musk se angajeaza sa aduca conectivitatea in cele mai izolate colturi ale arhipelagului, demonstrand impactul transformator al internetului de mare viteza asupra sanatatii si educatiei.

Sursa: News.ro

Sursa imagini: Getty Images

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Ultimele articole

Internetul prin satelit starlink a ajuns in sectorul medical din indonezia