23.8 C
București
17 iunie 2024

Noua memorie flash Blaustahl poate stoca date pentru pana la 200 de ani

Compania Machdyne a lansat un dispozitiv USB cu o durată de viață incredibilă de 200 de ani pentru stocarea datelor, bazat pe tehnologia revoluționară FRAM. Aflați cum această inovație va schimba modul în care gestionăm informațiile valoroase.

Citeste si ...

Compania Machdyne a lansat un dispozitiv de stocare USB revolutionar, numit Blaustahl, care promite sa pastreze datele in siguranta pentru o perioada incredibila de pana la 200 de ani. Aceasta realizare tehnologica remarcabila este posibila datorita utilizarii unei tehnologii inovatoare de memorie, cunoscuta sub numele de memorie feroelectrica cu acces aleatoriu (FRAM).

Durata de viata impresionanta datorita tehnologiei FRAM

Spre deosebire de memoria flash NAND utilizata in stick-urile USB conventionale, care are o durata de viata limitata de aproximativ 16-20 de ani, memoria FRAM utilizata in Blaustahl ofera o stabilitate de stocare pe termen extrem de lung. Producatorul sustine ca datele stocate pe aceste dispozitive vor ramane intacte pana la 200 de ani, atat timp cat temperatura de operare nu depaseste 35 de grade Celsius.

Noua memorie flash blaustahl poate stoca date pentru pana la 200 de ani
Noua memorie flash blaustahl poate stoca date pentru pana la 200 de ani

Rezistenta exceptionala la cicluri de scriere

Pe langa durata de viata impresionanta, tehnologia FRAM confera stick-ului USB Blaustahl o rezistenta fenomenala la cicluri de scriere. Dispozitivul este capabil sa suporte trilioane de cicluri de scriere, depasind cu mult limitele memoriilor flash traditionale.

Capacitate si utilizari potentiale

Desi are o capacitate relativ mica de 8 kiloocteti, suficienta pentru a stoca pana la 8.192 de caractere, Blaustahl este considerat ideal pentru stocarea informatiilor textuale esentiale si transmiterea acestora catre generatiile viitoare. Jurnalistii sugereaza ca acest dispozitiv ar putea fi folosit pentru a pastra mosteniri importante, documente istorice sau chiar mesaje pentru urmasi.

Blaustahl este echipat cu un microcontroler Raspberry Pi RP2040 si 4 megaocteti de memorie NOR pentru stocarea firmware-ului.

Aceasta inovatie tehnologica remarcabila deschide noi orizonturi in domeniul stocarii de date pe termen extrem de lung si ofera o modalitate unica de a pastra informatii valoroase pentru generatiile viitoare. Ramane de vazut cum va fi adoptata si utilizata aceasta tehnologie revolutionara in diverse domenii si aplicatii.

Sursa: ITinfo.media Sursa imagini: Unsplash

Subiecte abordate in articol: memorie, stocare date, tehnologie, inovatie, Machdyne

Citeste si...
Ghidul complet gratuit pentru securitatea digitala: Ramai in siguranta fara sa cheltuiesti nimic

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Ultimele articole

Noua memorie flash blaustahl poate stoca date pentru pana la 200 de ani