20.2 C
București
25 iulie 2024

Probleme serioase pentru Tesla Cybertruck: Rechemari masive in service in 2024

Citeste si ...

Autoritatile de reglementare din SUA au anuntat recent ca vor fi rechemate aproape 12.000 de vehicule Tesla Cybertruck din cauza unor probleme de siguranta legate de stergatoarele parbrizului si garnitura portbagajului. Aceste rechemari in service vin la doar doua luni dupa o alta campanie similara cauzata de pedalele de acceleratie defecte.

Probleme cu stergatoarele parbrizului

Potrivit Administratiei Nationale pentru Siguranta Traficului Rutier (NHTSA), stergatoarele de parbriz ale Cybertruck-ului pot sa nu functioneze corespunzator, crescand riscul de accidente in conditii meteo nefavorabile cum ar fi ploaia sau ninsoarea. Unii soferi au raportat deja ca au fost nevoiti „sa scoata capul pe geam” pentru a vedea drumul atunci cand stergatoarele nu functionau.

Tesla a explicat ca problema stergatoarelor este cauzata de un „curent electric excesiv” la nivelul motorului stergatoarelor, care duce la defectarea acestora. Compania va inlocui gratuit motoarele stergatoarelor pentru vehiculele afectate si va notifica proprietarii pana la mijlocul lunii august.

Se estimeaza ca defectiunea stergatoarelor va afecta aproximativ 230 de camioane Cybertruck dintr-un total de 11.600 produse. Totusi, vor fi rechemate toate vehiculele fabricate intre 13 noiembrie 2023 si 6 iunie 2024.

Garnituri de portbagaj neconforme

Pe langa problema stergatoarelor, Tesla recheama de asemenea toate camioanele Cybertruck fabricate intre 13 noiembrie 2023 si 26 mai 2024 din cauza garniturii portbagajului care ar putea fi „lipita necorespunzator”. NHTSA estimeaza ca 113 camioane din 11.383 pot avea aceasta problema.

Conform autoritatilor, „o garnitura desprinsa poate cadea de pe vehicul, creand un pericol pe drum pentru ceilalti participanti la trafic si crescand riscul de accidente”. De asemenea, unele camioane ar putea avea garnituri lipsa sau delaminate din cauza unor erori de fabricatie. Tesla intentioneaza sa repare gratuit si aceasta defectiune.

Al patrulea recall in acest an

Probleme serioase pentru Tesla Cybertruck: Rechemari masive in service in 2024
Probleme serioase pentru tesla cybertruck: rechemari masive in service in 2024

Rechemarile actuale sunt a treia si a patra de acest fel pentru Cybertruck in 2024. In aprilie, Tesla a rechemat camioanele pentru inlocuirea capacelor pedalelor de acceleratie care puteau sa cada in timpul mersului. Anterior, in ianuarie, compania a emis un recall masiv care a afectat practic toate vehiculele produse vreodata, din cauza unei probleme cu luminile de avertizare.

Citeste si...
Kaspersky Lab Android vs iPhone: Care este mai sigur in 2024?

Tot in aceasta luna, Tesla a rechemat 125.000 de vehicule pentru a remedia o defectiune la sistemul de avertizare a centurilor de siguranta, care va fi reparata printr-o actualizare software de la distanta. O lista completa a rechemarilor recente poate fi consultata pe site-ul companiei.

Rechemarile in service par sa devina o obisnuinta pentru camioanele electrice Cybertruck, care se confrunta cu probleme de calitate si fiabilitate chiar de la debutul pe piata la sfarsitul anului trecut. Tesla nu ofera prea multe explicatii publice pentru aceste defectiuni, preferand sa anuleze sau sa amane livrarile cu putin timp inainte de anuntarea oficiala a unui nou recall.

Ramane de vazut daca aceste probleme vor afecta pe termen lung imaginea si vanzarile mult asteptatului Cybertruck. Care este parerea voastra despre aceste rechemari frecvente? Credeti ca Tesla ar trebui sa comunice mai transparent cauzele si solutiile pentru defectiunile vehiculelor sale? Asteptam opiniile voastre in comentarii!

Sursa imaginii: Shutterstock.com
Subiecte abordate in articol: Tesla Cybertruck, rechemari in service, probleme de siguranta, stergatoare defecte

*Acest articol se bazeaza pe informatii si date furnizate de Administratia Nationala pentru Siguranta Traficului Rutier (NHTSA) si de compania Tesla.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Ultimele articole