28.5 C
București
19 iunie 2024

Putine deepfakes AI identificate in alegerile europarlamentare, spune seful Microsoft

Citeste si ...

Microsoft nu a observat utilizarea semnificativa a inteligentei artificiale in alegerile parlamentare europene pentru crearea de campanii de dezinformare, a declarat presedintele companiei pentru Reuters intr-un interviu.

Alegeri fara dezinformare profunda

Brad Smith a fost la Stockholm pentru a anunta planul Microsoft de a investi 33,7 miliarde de coroane suedeze (3,21 miliarde de dolari) pentru a-si extinde infrastructura in cloud si inteligenta artificiala in Suedia pe o perioada de doi ani.

„Trebuie sa recunoastem riscurile pe care le poate crea inteligenta artificiala in contextul crearii de continut abuziv, iar o forma de continut abuziv ar putea fi deepfakes generate de AI”, a spus Smith.

Crestere globala a deepfakes AI care influenteaza alegerile

Inteligenta artificiala si deepfakes generate de AI sunt utilizate din ce in ce mai mult in alegeri din alte parti ale lumii, inclusiv in India, Statele Unite, Pakistan si Indonesia.

In India, au devenit virale videoclipuri deepfake cu doi dintre actorii de top din Bollywood, criticandu-l pe premierul Narendra Modi si indemandu-i pe oameni sa voteze pentru partidul de opozitie al Congresului in alegerile generale ale tarii.

Luna trecuta, echipa europeana de combatere a dezinformarii a dezmintit un videoclip in limba rusa pe YouTube, detinut de Google, care spunea ca cetatenii fugeau de la dictatura din Polonia, membru UE, si cautau refugiu in Belarus, un aliat apropiat al Moscovei.

O platforma pentru standarde AI globale

Alegerile pentru Parlamentul European se vor desfasura in perioada 6-9 iunie, iar normele emblematice ale blocului privind IA vor intra in vigoare in aceasta luna, stabilind un potential reper global pentru o tehnologie utilizata in afaceri si in viata de zi cu zi.

Microsoft pregateste candidatii pentru monitorizare

Microsoft a instruit candidatii pentru Parlamentul European pentru a monitoriza situatia, a spus Smith.

„Nu am vazut eforturi energice de a incerca sa exploateze aceste alegeri”, a declarat Smith. „Ele nu s-au incheiat inca, deci nu ar trebui sa declaram victoria”.

„Vedem doar rusii concentrati pe Olimpiada”, a adaugat Smith, precizand ca Microsoft va publica un raport pe aceasta tema luni.

Citeste si...
HONOR Dezvaluie MagicOS 8.0 - Urmatorul Nivel de Experienta AI pentru Utilizatori

Comitetul Olimpic International a interzis Comitetului Olimpic Rus in octombrie pentru ca a recunoscut consiliile olimpice regionale pentru regiunile okupate de Rusia din Ucraina – Luhansk, Donetk, Herson si Zaporijia.

In timp ce inteligenta artificiala capata o influenta tot mai mare, este esential ca companiile tehnologice si organizatiile sa ramana vigilente si sa ia masuri pentru a proteja integritatea proceselor democratice precum alegerile. Desi amenintarea deepfakes pare limitata in aceste alegeri europene, exista semne ca aceste tipuri de atacuri cibernetice ar putea creste pe viitor. Trebuie sa acordam o atentie deosebita asigurarii unor standarde etice si a unui control riguros in dezvoltarea si utilizarea IA.

Sursa imaginii: Social Media

Subiecte abordate in articol: inteligenta artificiala, deepfakes, alegeri, securitate, tehnologie

Sursa de expertiza: Interviu cu Brad Smith, presedintele Microsoft, declaratii oficiale ale Microsoft.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Ultimele articole

Putine deepfakes AI identificate in alegerile europarlamentare, spune seful Microsoft