27.8 C
București
25 iulie 2024

Xiaomi planuieste sa renunte la Android. HyperOS 2.0 – primul pas

Citeste si ...

Xiaomi este unul dintre cei mai mari producatori de smartphone-uri din lume si se pare ca are planuri mari pentru viitor. Compania chineza intentioneaza sa renunte treptat la Android si sa isi dezvolte propriul sistem de operare, numit HyperOS. Aceasta miscare ar putea avea implicatii semnificative pentru industria mobile si ar putea schimba dramatic modul in care folosim smartphone-urile Xiaomi.

In acest articol, vom explora ce inseamna aceasta tranzitie pentru Xiaomi, ce avantaje si dezavantaje ar putea avea si cum ar putea afecta utilizatorii. De asemenea, vom analiza cum se compara HyperOS cu Android si ce noutati aduce. Asa ca, daca esti curios sa afli mai multe despre viitorul smartphone-urilor Xiaomi, continua sa citesti!

Ce este Xiaomi Vela si de ce este important?

Xiaomi Vela este primul nucleu de sistem de operare dezvoltat de Xiaomi, care este independent de Android. Acesta are codul sursa deschis si a aparut pentru prima data in HyperOS, permitand interactiunea intre diferite categorii de dispozitive Xiaomi.

Vela reprezinta un pas important pentru Xiaomi in directia independentei fata de Google si Android. Deja au fost anuntate imbunatatiri pentru a doua generatie Vela, care ne ofera indicii despre schimbarile din HyperOS 2.0 si directia generala a Xiaomi.

Principalele imbunatatiri aduse de Xiaomi Vela 2.0:

Xiaomi planuieste sa renunte la Android. HyperOS 2.0 - primul pas
Xiaomi planuieste sa renunte la android. Hyperos 2. 0 – primul pas
  1. Performanta crescuta datorita noilor principii de utilizare a memoriei RAM, similar cu iPhone.
  2. Optimizarea timpului de incarcare si de lansare a aplicatiilor, independent de principiile Android.
  3. Suport pentru si mai multe dispozitive, permitand smartphone-ului sa devina centrul ecosistemului.
  4. Protocoale de securitate noi, cu criptare pe mai multe niveluri, care minimizeaza trimiterea datelor utilizatorului in retea. Majoritatea operatiunilor se vor face direct pe smartphone, fara apel la serviciile Google.
  5. Interactiune directa cu utilizatorii, permitand comunitatii Xiaomi sa influenteze functiile adaugate si reducand timpul de raspuns al dezvoltatorilor.
  6. Integrare completa cu AI si IoT, cu suport pentru versiuni globale.
  7. Furnizarea unui pachet complet de instrumente pentru dezvoltatorii care lucreaza cu Vela.
Citeste si...
Lansarea jocului a esuat: Cum sa remediezi codul de eroare Steam 51

Cand va fi lansata noua versiune HyperOS?

Xiaomi planuieste sa renunte la Android. HyperOS 2.0 - primul pas
Xiaomi planuieste sa renunte la android. Hyperos 2. 0 – primul pas

Planul actual de actualizari se intinde pe 3 ani si arata astfel:

  • Sfarsitul anului 2024 (lansarea HyperOS 2.0) – schimbari pentru dispozitive purtabile si smartphone-uri.
  • 2025-2026 – schimbari pentru masini, migrarea modelelor vechi de ceasuri, alte dispozitive purtabile si electrocasnice la noua versiune.

Concluzie

Chiar daca Xiaomi nu va ruina relatia cu Google si Vela va continua sa se bazeze intr-o anumita masura pe Android, compania are flexibilitatea de a restrictiona accesul Android la anumite functii.

Practic, Xiaomi Vela reprezinta pasii necesari pentru ca Xiaomi sa devina complet independenta, avand deja un ecosistem pregatit si un set de aplicatii. Strategia pare foarte inteligenta si bine gandita.

Tu ce parere ai despre planurile Xiaomi? Crezi ca este directia potrivita pentru ei? Lasa-ne un comentariu mai jos si distribuie acest articol daca ti s-a parut interesant!

Sursa imaginii: Captura de ecran

Subiecte abordate in articol: xiaomi hyperos vela sistem de operare

*Articolul se bazeaza pe anunturile si informatiile publice furnizate de Xiaomi cu privire la planurile lor pentru HyperOS si Xiaomi Vela.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Ultimele articole