22.8 C
București
18 iunie 2024

Amenintare Cibernetica din Rusia: Hackeri Pro-Rusi Ataca Companie Spaniola Implicata in Livrarea de Tancuri pentru Ucraina

O companie spaniolă care renovează tancuri Leopard destinate armatei ucrainene a fost vizată de un atac cibernetic al hackerilor pro-ruși. Ce se ascunde în spatele acestei mișcări și cum ar putea impacta sprijinul militar pentru Ucraina?

Citeste si ...

Un val de tensiuni cibernetice a lovit recent o firma spaniola care participa la furnizarea de tancuri grele pentru Ucraina. Atacul, revendicat de gruparea hackerilor Noname, a vizat website-ul companiei Santa Barbara Systems, parte a gigantului militar General Dynamics. Acest incident evidentiaza escaladarea tacticilor cibernetice utilizate in razboiul din Ucraina si amenintarile persistente la adresa efortului de sprijinire a apararii ucrainene.

Detalii despre Atacul Cibernetic

Conform unui purtator de cuvant al General Dynamics, compania analizeaza in prezent cauzele caderii site-ului sau spaniol, in timp ce operatiunile din restul Europei continua sa functioneze normal. Gruparea de hackeri Noname a revendicat responsabilitatea pentru atacul de tip „denial-of-service” (DDoS), care inunda serverele cu trafic excesiv pentru a le bloca.

„Am trimis atacurile noastre DDoS impotriva site-urilor web din Spania rusofoba,” a transmis gruparea pe canalul lor de Telegram, unde coordoneaza frecvent astfel de campanii impotriva tarilor care sprijina Ucraina.

Amenintare Cibernetica din Rusia: Hackeri Pro-Rusi Ataca Companie Spaniola Implicata in Livrarea de Tancuri pentru Ucraina
Amenintare cibernetica din rusia: hackeri pro-rusi ataca companie spaniola implicata in livrarea de tancuri pentru ucraina

Legatura cu Sprijinul Militar pentru Ucraina

Santa Barbara Systems este o companie spaniola specializata in asamblarea vehiculelor grele, precum tancuri Leopard si echipamente de artilerie pentru armata spaniola. Recent, aceasta a fost implicata in reconditionarea tancurilor Leopard din Spania care urmeaza a fi livrate fortelor armate ucrainene, conform Ministerului Apararii.

Saptamana trecuta, Spania a promis un miliard de euro in sprijin militar pentru Ucraina in acest an, incluzand potrivit presei locale 19 tancuri Leopard 2A4 modernizate.

Atacuri Hibride si Dezinformare in Crestere

Atacul cibernetic impotriva Santa Barbara Systems survine in contextul in care NATO a avertizat recent cu privire la o campanie ruseasca de intensificare a atacurilor hibride asupra companiilor si infrastructurii din statele membre. Rusia a respins acuzatiile drept „dezinformare”.

Aceste atacuri reprezinta doar varful aisbergului in ceea ce priveste metodele neconventionale folosite de Rusia pentru a submina sprijinul pentru Ucraina. De la dezinformare la presiuni economice si tactici cibernetice, aceste amenintari necesita vigilenta sporita din partea institutiilor si companiilor implicate in sprijinirea apararii ucrainene.

Impartaseste aceasta stire pentru a contribui la constientizarea amenintarilor cibernetice din spatele razboiului. Lasa un comentariu cu opiniile tale despre modul in care aceste atacuri ar putea fi contracarate.

Citeste si...
Primarii Capitalei, salarii uriase: Peste 20.000 lei pentru Nicusor Dan

Sursa imaginii: Social Media

Subiecte abordate in articol: securitate cibernetica, razboi cibernetic, amenintari hibride, sprijin militar pentru Ucraina

Articolul se bazeaza pe informatiile furnizate de Reuters si perspectivele analistilor privind implicatiile acestui atac cibernetic.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Ultimele articole

Amenintare Cibernetica din Rusia: Hackeri Pro-Rusi Ataca Companie Spaniola Implicata in Livrarea de Tancuri pentru Ucraina