28.5 C
București
19 iunie 2024

Cum sa partajati fotografii de pe un iPhone pe un Android si invers

Știai că poți transfera poze între iPhone și Android folosind aplicații precum Google Photos, iCloud sau Send Anywhere? Iată cele mai bune 5 metode explicate pe înțelesul tuturor!

Citeste si ...

Acum cativa ani, era foarte greu sa trimiti fotografii de pe un iPhone pe un Android sau invers. Cu toate acestea, situatia s-a imbunatatit semnificativ, desi nu datorita eforturilor Apple. Pentru ca nu, nu poti folosi AirDrop de pe un iPhone pe un Android si nici nu poti sa folosesti Nearby Share de pe un Android pe un iPhone.

Totusi, datorita solutiilor alternative oferite de Microsoft, Google si alte companii, poti transfera fotografii intre iPhone-uri si smartphone-uri Android in moduri simple si convenabile. In acest articol, iti voi arata cele mai simple metode pe care le cunosc pentru a partaja si trimite fotografii intre diferite telefoane mobile, atat wireless, cat si folosind cabluri:

Cum sa partajati fotografii de pe un iPhone sau Android

  1. Cum sa partajati fotografii intre un iPhone si un Android cu Google Photos

Aplicatia Google Photos ofera o cale simpla pentru a partaja fotografii de pe un iPhone pe un Android sau invers. Pe telefoanele Android, Google Photos este instalata in mod implicit, dar pe un iPhone, trebuie sa o obtineti singur din App Store-ul Apple si trebuie sa va conectati cu contul Google (adresa Gmail). Retineti ca Google Photos arata si functioneaza la fel atat pe Android, cat si pe iOS.

Pe iPhone-ul sau dispozitivul Android de unde doriti sa trimiteti, folositi Google Photos pentru a gasi fotografiile pe care doriti sa le partajati. Odata ce le-ati gasit, atingeti si tineti apasat pe oricare dintre ele pentru a intra in modul de selectare, apoi atingeti toate celelalte fotografii pe care doriti sa le partajati.

Dupa ce ati selectat totul, atingeti butonul Share din coltul din stanga jos al ecranului. In caseta afisata in partea de jos a ecranului, alegeti Create link daca sunteti pe Android sau Share to > Create link daca utilizati un iPhone. Aceasta va crea automat un album cu toate fotografiile selectate si apoi va va oferi un link catre acesta pe care il puteti partaja cu altii.

Sfat: Desi crearea unui link este cea mai usoara si convenabila metoda de partajare a fotografiilor cu Google Photos, aplicatia va permite si sa trimiteti fotografii de pe Android sau iPhone catre persoanele care se afla in agenda voastra Google. Daca preferati aceasta metoda, in partea de jos a ecranului, gasiti persoana careia doriti sa-i transferati fotografiile, atingeti numele sau si atingeti Send in Google Photos.

Citeste si...
Cum sa vizualizezi postarile sterse de pe Instagram (ale tale sau ale altcuiva)

Odata ce ati apasat butonul Create link, Google Photos va avea nevoie de cateva momente pentru a se asigura ca fotografiile dvs. sunt incarcate pe serverele cloud Google si sunt gata pentru a fi partajate cu alte persoane. Dupa ce s-a terminat, veti vedea un mesaj care spune „Link copiat. Partajati-l intr-o aplicatie.”

Acum puteti iesi din aplicatia Google Photos si puteti folosi orice mijloace preferati pentru a lipi linkul si a-l trimite persoanelor cu care doriti sa va partajati fotografiile.

  1. Cum sa partajati fotografii de pe un iPhone pe un Android cu iCloud

Daca aveti un iPhone si doriti sa partajati fotografii cu altcineva, aveti si optiunea de a utiliza iCloud-ul Apple. Din pacate, nu exista o aplicatie iCloud pentru Android, asa ca daca destinatarul foloseste un smartphone Android, el sau ea va putea doar sa vada si/sau sa descarce fotografiile pe care le-ati partajat intr-un browser web.

Pe iPhone-ul dvs., deschideti aplicatia Photos. Gasiti fotografiile pe care doriti sa le partajati si atingeti butonul Select in coltul din dreapta sus al ecranului. Selectati atingand toate fotografiile pe care doriti sa le partajati cu iCloud de pe iPhone-ul dvs., apoi atingeti butonul Share din coltul din stanga jos al ecranului. In lista de optiuni afisate, alegeti Copy iCloud Link.

iPhone-ul dvs. va avea nevoie de cateva momente pentru a incarca fotografiile selectate in spatiul dvs. de stocare cloud. Asteptati pana cand mesajul „Preparing iCloud Link” dispare. Cand s-a terminat, linkul iCloud este copiat automat in clipboard-ul iPhone-ului dvs. Acum puteti parasi aplicatia Photos. Apoi, utilizati orice aplicatie (chat, e-mail, WhatsApp etc.) pentru a lipi link-ul si a-l trimite persoanelor care doriti sa primeasca fotografiile partajate.

  1. Cum sa trimiteti fotografii intre un iPhone si un Android cu OneDrive

O alta cale usoara pentru a partaja fotografii de pe un iPhone pe un Android sau invers este sa folositi o aplicatie de stocare cloud precum OneDrive sau Dropbox.

Mai intai, descarcati si instalati aplicatia OneDrive pe iPhone-ul sau dispozitivul dvs. Android. Apoi, folositi contul Microsoft pentru a va conecta la OneDrive. Odata ce ati facut asta, pe telefonul de unde doriti sa trimiteti, incarcati fotografiile pe care doriti sa le transferati.

Citeste si...
Noua memorie flash Blaustahl poate stoca date pentru pana la 200 de ani

Deschideti OneDrive pe smartphone-ul dvs. Android sau iPhone, atingeti butonul + (plus) in coltul din dreapta sus al ecranului si selectati Upload in lista de optiuni care apare. Apoi, navigati pe telefon pentru a selecta fotografiile pe care doriti sa le transferati.

Odata ce ati selectat toate fotografiile pe care doriti sa le trimiteti, atingeti butonul Share in coltul din dreapta sus al aplicatiei OneDrive. In meniul care apare, atingeti optiunea Copy link.

OneDrive va crea apoi un link catre acele fotografii si il va salva automat in clipboard-ul smartphone-ului dvs. Acum puteti inchide OneDrive, lipi acel link intr-un mesaj de e-mail sau de chat si sa il trimiteti oricui doriti sa poata vedea si/sau descarca fotografiile partajate.

Cum sa transferati fotografii intre Android-uri si iPhone-uri

Cum sa partajati fotografii de pe un iphone pe un android si invers
Cum sa partajati fotografii de pe un iphone pe un android si invers

Atunci cand doriti sa trimiteti fotografiile dvs. cuiva, aveti doua optiuni: transfer sau partajare. Transferul de fotografii inseamna copierea fotografiilor de pe un smartphone pe altul, fie ca sunt iPhone-uri sau Android-uri. Partajarea fotografiilor inseamna de obicei crearea unui link sau a unui album care permite altora sa vizualizeze sau sa descarce fotografiile dvs. online.

  1. Cum sa transferati fotografii intre Android si iPhone-uri cu o aplicatie ca Send Anywhere

Voi incepe cu ceea ce consider a fi cea mai usoara modalitate de a transfera fotografii intre doua smartphone-uri. Tot ce aveti nevoie este o aplicatie dezvoltata pentru acest scop exact. Sunt multe disponibile, dar in opinia mea, cea mai buna aplicatie pentru a partaja fotografii de pe un iPhone pe un Android sau invers este Send Anywhere.

Pe smartphone-ul de pe care trimiteti fotografii, mergeti la fila Photos din aplicatia Send Anywhere si selectati fotografiile pe care doriti sa le transferati. Atingeti pentru a selecta toate fotografiile pe care doriti sa le transferati.

Dupa ce ati ales fotografiile de transferat, atingeti butonul rosu Send din caseta afisata in partea de jos a ecranului. Aplicatia Send Anywhere va va arata acum un cod cheie de 6 cifre, un cod QR, un buton Share Link si o lista cu dispozitivele din apropiere. Puteti folosi oricare dintre acestea pentru a transfera fotografiile, dar cel mai usor este ultima optiune: in partea de jos a ecranului, ar trebui sa vedeti toate dispozitivele din apropiere care ruleaza Send Anywhere. Acolo ar trebui sa fie afisat celalalt iPhone sau Android al dvs. Tot ce trebuie sa faceti este sa atingeti numele sau.

Citeste si...
Cum sa faci upgrade de la Windows 10 la Windows 11 gratuit

Vi se va cere acum daca sunteti sigur ca doriti sa transferati fisierele pe celalalt smartphone iPhone sau Android. Alegeti OK. Dispozitivul iPhone sau Android destinatar va afisa o notificare despre transferul de fotografii. Acceptati si asteptati sa fie receptionate toate fotografiile partajate de pe smartphone-ul dvs.

  1. Cum sa transferati fotografii intre iPhone-uri si Android-uri cu un PC si cabluri

O metoda sigura pentru a transfera fotografii de pe un iPhone pe un Android sau invers este prin utilizarea unui PC si a unor cabluri USB.

Tot ce trebuie sa faceti este sa conectati dispozitivele mobile la computer folosind cablurile USB si sa va asigurati ca permiteti Windows sa acceseze spatiul de stocare de pe smartphone-uri. Daca faceti acest lucru, atat stocarea iPhone-ului, cat si cea a dispozitivului Android se vor afisa in File Explorer.

Navigati prin memoria telefonului expeditor, selectati fotografiile pe care doriti sa le transferati si copiati-le. Apoi mergeti la spatiul de stocare al telefonului destinatar, gasiti sau creati folderul in care doriti sa transferati acele fotografii si lipiti-le.

Sfat: Daca comenzile copy si paste nu functioneaza direct, incercati sa copiati fotografiile pe desktopul Windows sau intr-un alt dosar de pe computer si apoi mutati-le de acolo pe dispozitivul destinatar. Cand fotografiile au fost transferate intre iPhone-ul si Android-ul dvs. sau invers, puteti deconecta ambele dispozitive de la computer.

Care este modalitatea dvs. preferata de a transfera fotografii intre iPhone-uri si Android-uri? Acum cunoasteti cinci modalitati diferite de a trimite fotografii de pe un iPhone pe un dispozitiv Android si invers. Care este favorita dvs. si de ce? Exista una pe care o preferati si mai mult? Recunosc ca mi-ar fi placut sa existe o optiune incorporata pentru a transfera fotografii intre iPhone-uri si Android-uri folosind Bluetooth si Wi-Fi. Din pacate, ecosistemul Apple este destul de inchis, asa ca acest lucru nu este posibil. Daca aveti ceva de adaugat sau de spus, nu ezitati sa utilizati sectiunea de comentarii de mai jos.

Sursa imagini: Unsplash

Subiecte abordate in articol: smartphone, iPhone, Android, partajare fotografii

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Ultimele articole

Cum sa partajati fotografii de pe un iphone pe un android si invers