23.8 C
București
17 iunie 2024

Cum sa traduci o pagina web in majoritatea browserelor

Ai nevoie să citești conținut online în limba ta? Iată cum să traduci orice pagină web folosind instrumente integrate sau extensii pentru browserele populare precum Chrome, Firefox, Edge, Safari și Opera. Un ghid util pentru a depăși barierele lingvistice online!

Citeste si ...

Beneficiul traducerii automate de pagini web te scapa de bariera lingvistica si iti permite sa accesezi continut online in limba ta nativa sau chiar intr-o limba pe care o inveti. Majoritatea browserelor principale ofera instrumente integrate sau extensii terte pentru a traduce cu usurinta textul dintr-o pagina.

Din fericire, nu mai trebuie sa navighezi departe de o pagina web care afiseaza continut intr-o limba straina. Indiferent daca folosesti Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge, Safari sau Opera, ai la dispozitie metode simple pentru a traduce intreaga pagina sau doar anumite portiuni de text, putand astfel citi stiri, articole si informatii in limba dorita.

Cum traduci o pagina web in Google Chrome

Cum sa traduci o pagina web in majoritatea browserelor
Cum sa traduci o pagina web in majoritatea browserelor

Browserul Google Chrome ofera un instrument de traducere integrat sub forma Google Translate, facand ca traducerea paginilor web sa fie o joaca de copil. Cand vizitezi o pagina web pentru care este disponibila o traducere, vei vedea butonul „Traduce aceasta pagina” aparand in bara de adrese.

Selecteaza butonul si apoi limba ta pentru a traduce pagina. Pentru optiuni suplimentare, selecteaza butonul Optiuni de traducere (trei puncte). Poti alege apoi o alta limba sau poti opta pentru a traduce intotdeauna sau niciodata acea limba sau site.

Cum traduci o portiune de pe o pagina web in Chrome

Daca doresti sa traduci doar un anumit text de pe o pagina web, ai aceasta optiune in Google Chrome. Selecteaza textul pe care doresti sa-l traduci tragand cursorul prin el. Apoi, da clic dreapta si alege „Traduce selectia in [limba prestabilita]”.

Vei vedea aparand o fereastra mica cu traducerea, alaturi de optiunea de a traduce intreaga pagina.

Cum traduci o pagina web in Mozilla Firefox

Desi Mozilla Firefox nu are un instrument de traducere integrat, ofera o extensie oficiala numita Firefox Translations. Odata ce activezi acest add-on, il poti utiliza cu usurinta pentru a traduce o pagina web.

Cum sa traduci o pagina web in majoritatea browserelor
Cum sa traduci o pagina web in majoritatea browserelor
  1. Viziteaza pagina de add-on-uri pentru Firefox Translations si selecteaza „Activeaza”.
  2. Vei fi directionat apoi catre pagina de optiuni a extensiei, pentru a permite trimiterea datelor catre Mozilla. Activeaza optiunile dorite si poti inchide fila.
  3. Cand vizitezi o pagina pe care doresti sa o traduci, vei vedea o bara de instrumente de traducere aparand in partea de sus. Selecteaza „Traduce” pentru a traduce pagina. Optional, poti ajusta limbile daca este nevoie sau poti bifacati casutele pentru instrumente suplimentare.
  4. De asemenea, poti deschide meniul Optiuni pentru mai multe setari.
Citeste si...
AMD spera sa-si pastreze avantajul de performanta cu noile procesoare Ryzen 9000 Zen 5 de inalta performanta

Cum traduci o portiune de text pe o pagina web in Firefox

Poate ca doresti sa traduci doar o parte din textul selectat de pe pagina web. Cu extensia Firefox Translations, este usor.

Selecteaza textul pe care doresti sa-l traduci de pe pagina, da clic dreapta si alege „Traduce cu Firefox Translations”. Vei vedea apoi traducerea intr-o fereastra pop-up, unde ai si optiunea de a schimba limba/limbile.

Cum traduci o pagina web in Microsoft Edge

La fel ca Google Chrome, Microsoft Edge ofera un instrument de traducere integrat folosind Microsoft Translator, care este similar cu Google Translate.

Cum sa traduci o pagina web in majoritatea browserelor
Cum sa traduci o pagina web in majoritatea browserelor

Pentru a activa aceasta functie:

  1. Selecteaza pictograma roata dintata din coltul dreapta jos pentru a deschide Setarile.
  2. Alege „Limbi” in meniul din stanga si activeaza comutatorul pentru „Ofera sa traduci paginile care nu sunt intr-o limba pe care o citesc”. Nota: poti adauga si reordona limbile preferate chiar deasupra comutatorului.

Cand ajungi pe o pagina web pentru care este disponibila o traducere, vei vedea butonul „Arata optiunile de traducere” aparand in bara de adrese.

Schimba limba prestabilita daca este necesar si selecteaza „Traduce”. De asemenea, poti selecta „Mai multe” pentru a alege optiuni suplimentare de traducere.

Cum traduci o portiune de pe o pagina web in Edge

Cum sa traduci o pagina web in majoritatea browserelor
Cum sa traduci o pagina web in majoritatea browserelor

Cu instrumentul de traducere integrat in Edge, poti traduce si o parte dintr-o pagina web.

Selecteaza textul pe care doresti sa-l traduci, da clic dreapta si alege „Traduce selectia in [limba prestabilita]”. Vei vedea apoi acea portiune a paginii web actualizata pentru a afisa traducerea, in loc de o fereastra pop-up separata.

Cum traduci o pagina web in Safari

Cum sa traduci o pagina web in majoritatea browserelor
Cum sa traduci o pagina web in majoritatea browserelor

Un alt browser cu functie proprie de traducere este Safari de la Apple.

Pentru a vedea daca este disponibila o traducere pentru un site pe care il vizitezi, treci cu cursorul peste pictograma de Traducere din bara de adrese. Daca este cazul, vei vedea aparand „Traducere disponibila”.

Selecteaza pictograma de Traducere si alege limba de traducere din lista ta de optiuni preferate si vei vedea pagina actualizata.

Citeste si...
Cum sa vizualizezi postarile sterse de pe Instagram (ale tale sau ale altcuiva)

Selecteaza butonul Traducere pentru a schimba limbile din lista ta si alege „Limbi preferate”. Apoi, foloseste butonul plus din partea de jos a listei Limbi preferate pentru a adauga una noua sau butonul minus pentru a elimina una.

Cum traduci o portiune de pe o pagina web in Safari

Ca si browserele de mai sus, poti traduce o portiune dintr-o pagina web si in Safari.

Selecteaza textul, da clic dreapta si alege „Traduce ‘[textul selectat]'”. Vei vedea apoi traducerea intr-o fereastra pop-up, cu optiuni pentru a audia textul citit cu voce tare sau pentru a copia traducerea.

Cum traduci o pagina web in Opera

Cum sa traduci o pagina web in majoritatea browserelor
Cum sa traduci o pagina web in majoritatea browserelor

Browserul web Opera nu are un instrument de traducere integrat sau un add-on oficial. Cu toate acestea, exista multe extensii de traducere dintre care poti alege, doua optiuni populare fiind prezentate mai jos.

Translator

Odata ce instalezi extensia gratuita Translator, poti traduce rapid intreaga pagina web sau o anumita portiune.

  • Pentru a traduce pagina curenta, selecteaza butonul Translator din bara de instrumente. In fereastra pop-up, optional, alege limba ta in partea de sus si apoi foloseste linkul de jos pentru „Traduce pagina activa”.
  • Pentru a traduce o parte a paginii, selecteaza textul cu cursorul. Apoi, foloseste butonul Translator pentru a vedea traducerea intr-o fereastra pop-up.

Google Translate

Extensia Google Translate pentru Opera functioneaza similar optiunii Translator de mai sus. Poti traduce intreaga pagina sau doar o anumita parte.

  • Pentru a traduce pagina curenta, foloseste scurtatura de tastatura Ctrl + Alt + P. Ar trebui sa vezi apoi pagina tradusa si bara de instrumente de traducere aparand in partea de sus. Foloseste bara pentru a alege o alta limba sau pentru a vedea limba originala.
  • Pentru a traduce o portiune a paginii, selecteaza textul. Apoi, foloseste butonul Google Translate din bara de instrumente pentru a vedea traducerea intr-o fereastra pop-up, alaturi de optiuni pentru a copia, asculta sau modifica dimensiunea textului.
Cum sa traduci o pagina web in majoritatea browserelor
Cum sa traduci o pagina web in majoritatea browserelor

Exista o multitudine de website-uri excelente peste tot in lume. De ce sa te opresti de la a vizita unul doar pentru ca este intr-o limba diferita de a ta? Indiferent care este browserul tau preferat din lista noastra, ai o modalitate usoara de a traduce o pagina web. Pentru a invata limbi straine, poti incerca si aplicatiile de invatare a limbilor care te pot invata sa vorbesti in diferite dialecte.

Sursa imagini: Printscreen

Citeste si...
Cum pot crevetii pistol sa revolutioneze energia nucleara prin fuziune?

Subiecte abordate in articol: traducere pagini web, instrumente browser, extensii traducere, Google Translate, Microsoft Translator

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Ultimele articole

Cum sa traduci o pagina web in majoritatea browserelor