16 C
București
22 mai 2024

Gmail-ul viitorului de la Google arata incredibil, cu un asistent AI integrat

Google a arătat cât de incredibil ar putea deveni Gmail cu un asistent AI integrat, alimentat de Gemini, care poate rezuma și sorta emailurile tale

Citeste si ...

In cadrul conferintei pentru dezvoltatori Google I/O de marti, gigantul tehnologic a oferit o privire fascinanta asupra modului in care serviciul sau de email omniprezent, Gmail, ar putea fi transformat de catre inteligenta artificiala. Google a dezvaluit trei noi functii alimentate de modelul sau AI Gemini, care permit un asistent integrat cu capacitati impresionante de a rezuma, raspunde la intrebari si sugera raspunsuri contextualizate – transformand experienta de utilizare a Gmail-ului.

Rezumarea emailurilor

Prima caracteristica demonstrata a fost optiunea de „rezumare”. Gemini poate citi un fir lung de emailuri si rezuma punctele principale, evitandu-ti astfel necesitatea de a derula si citi toate raspunsurile pe care le-ai putea rata.

Raspunsuri la intrebari

Functia Q&A permite utilizatorilor Gmail sa puna intrebari la care Gemini poate raspunde consultand toate emailurile si atasamentele lor. Exemple precum „La ce ora se deschid usile pentru meciul Knicks?” sau „Cand sosesc pantofii mei?” pot fi usor rezolvate de catre asistentul AI, in loc ca utilizatorul sa caute manual prin inbox.

Gmail-ul viitorului de la Google arata incredibil, cu un asistent AI integrat
Gmail-ul viitorului de la Google arata incredibil, cu un asistent AI integrat 4

Raspunsuri inteligente contextualizate

A treia functie este reprezentata de raspunsurile inteligente contextualizate, in care Gemini sugereaza potentiale raspunsuri la email-uri pe baza continutului discutiei anterioare. Spre deosebire de instrumentele de raspuns predictiv de baza, aceasta functie este conceputa pentru a oferi sugestii personalizate dupa ce Gemini analizeaza ce s-a discutat deja.

Exemplu de utilizare

Pentru a ilustra mai bine utilitatea noilor caracteristici, Aparna Pappu, vicepresedinta Google Workspace, a prezentat un caz real de utilizare.

In exemplu, ea incerca sa programeze o reparatie a acoperisului casei sale. Mai intai, Gemini a rezumat un fir lung de email-uri cu unul dintre potentialii contractori, pentru a-i usura trecerea in revista. Dar nu-si mai amintea cotatiile celorlalti doi contractori pe care ii contactase.

In loc sa caute prin inbox-ul sau, sa gaseasca emailurile respective si sa-si aminteasca diversele oferte si termene, a intrebat pur si simplu pe Gemini: „compara ofertele mele pentru reparatia acoperisului dupa pret si disponibilitate”.

Citeste si...
Site local de stiri din San Francisco foloseste nume false de autori pentru articole generate de AI

In cateva momente, Gemini a restituit un rezumat concis al fiecarei oferte, accesand si compiland informatiile relevante din trei fire de emailuri diferite, permitandu-i sa le compare rapid.

Cand a fost timpul sa raspunda, optiunile de raspuns sugerate de Gemini au aratat ca asistentul intelege discutia anterioara.

Integrare cu alte produse Workspace

Google a aratat, de asemenea, cat de bine integrat ar putea fi viitorul Gmail cu alte produse Workspace, cum ar fi Google Sheets.

Intr-un alt exemplu, Pappu i-a cerut lui Gemini sa o ajute sa organizeze si sa urmareasca facturile.

In cateva momente, Gemini a scanat inbox-ul si a compilat toate facturile intr-un calcul tabelar detaliat si bine organizat – un proces care ar putea dura ore daca ar fi efectuat manual. Utilizatorii pot, de asemenea, sa-l programeze pe Gemini sa automatizeze acest proces, astfel incat facturile viitoare sa fie organizate si adaugate automat.

In general, demonstratiile Google au aratat cat de impresionante ar putea fi caracteristicile alimentate de AI in Gmail.

Pentru cei care se bazeaza pe Gmail in viata profesionala si personala, integrarea lui Gemini pare a fi un asistent AI revolutionar. Cu capacitatea sa de a rezuma rapid emailuri lungi, de a raspunde la intrebari complexe si de a sugera raspunsuri inteligente, ar putea transforma modul in care interactionam cu inbox-ul nostru.

Desi aceste caracteristici vor fi lansate initial in Workspace Labs, un program prin care utilizatorii pot experimenta cu AI-ul, entuziasmul cresterii productivitatii prin Gmail optimizat AI este deja imens. Odata ce aceste functii vor fi disponibile pe scara larga, ar putea deveni un instrument esential pentru a face fata avalansei de emailuri si a economisi timp pretios.

Lansarea oficiala si adoptarea acestor caracteristici in Gmail sunt asteptate cu nerabdare de milioane de utilizatori din intreaga lume. Ar putea reprezenta un salt inainte major in ceea ce priveste modul in care ne gestionam corespondenta electronica si interactionam cu asistentiii inteligenti.

Citeste si...
Sfaturi Google Maps de care ai nevoie pentru vacanta 2024

Impartaseste aceasta veste pasionanta cu prietenii si colegii tai si lasa un comentariu cu parerea ta despre viitorul Gmail alimentat de AI!

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole